skład / składniki
metoda gotowania
jeśli ktoś nie lubi zbyt chudych potraw, ta bogata i gęsta zupa może spodobać się wielu osobom. Okazuje się pachnący i pożywny i wygląda pięknie. Jest łatwo przygotowywany w dwóch etapach.
1. Najpierw musisz ugotować patelnię z kaszą gryczaną. Tymczasem tryb tłuszczu jagnięcego w małych kostkach i smażyć na patelni. Możesz dodać trochę oleju.
2. Lepiej też pokroić cebulę w kostkę, a gdy skwarki staną się złote, wyślij je do nich i dobrze usmaż.
3. Następnie dodaj grubo posiekane grzyby i dobrze smaż, aż będą brązowawe. Wszystko smaży się szybko i dobrze na tłuszczu.
4. Teraz możesz dodać pomidor i koncentrat pomidorowy, a następnie czosnek z koperkiem.
5. Smaż wszystko jeszcze trochę, a następnie wlej trochę płynu z patelni na patelnię i gotuj z dodatkiem ulubionych przypraw. Miałem suchą przyprawę warzywną i zestaw 5 papryki, a także mielony czarny pieprz.
6. Pozostaje tylko wlać tosty do gryki i gotować do miękkości, nie zapominając o soli do smaku.
uzyskuje się bardzo pachnącą i apetyczną zupę, zarówno budżetową, jak i satysfakcjonującą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Strzały czosnku - 110 kcal/100g
- Gruby brzuch - 897 kcal/100g