skład / składniki
metoda gotowania
1. Moje serce wieprzowe, po czym moczymy przez 2,5 godziny w czystej zimnej wodzie. Nie zapomnij najpierw usunąć tłuszczu z serca.
2. Czas minął-spłucz serce, włóż je do miski ,napełnij wodą (aby serce było pokryte). Lepiej natychmiast wziąć gorącą wodę. Ustawiamy tryb "gaszenia", czas wynosi 2,5 godziny.
3. Solimy serce i gotujemy przez kolejne pół godziny w tym samym trybie.
4. Gotowe serce wyjmujemy z bulionu, schładzamy i kroimy w plastry (należy to zrobić w poprzek włókien).
5. Myjemy i obieramy warzywa (ziemniaki, marchew, korzeń pietruszki i cebulę). Kroimy je na duże kawałki.
6. Wlej olej do miski multicookera, podgrzej w trybie "smażenie" ("Multipowar" lub "pieczenie"), rozłóż przygotowane warzywa i smaż je przez 8 minut, mieszając.
7. Ogórki kroimy również na duże kawałki (jeśli ogórki są duże, lepiej usunąć nasiona), pomidory na ćwiartki.
8. Do smażonych warzyw rozprowadzamy ogórki, pomidory, pokrojone serce.
9. Gotujemy wszystko razem w trybie" Duszenia " przez pół godziny.
10. Do gotowego dania dodaj posiekaną natkę pietruszki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g
- Serce wieprzowe - 118 kcal/100g