Serce wieprzowe w powolnej kuchence

cudowna technika pomoże przygotować wystawną kolację. Spróbuj! Serce wieprzowe w powolnej kuchence to jasne i smaczne danie, które wcale nie jest trudne do przygotowania. To prawda, że gotowanie zajmuje dużo czasu, więc warto zacząć z wyprzedzeniem, aby mieć czas na obiad. Większość czasu zajmuje namaczanie serca i duszenie go, co odbywa się bez bezpośredniego udziału kucharza.
angelaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 6 g
tłuszcze 14 % 2 g
węglowodany 43 % 6 g
62 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 6 h 45 min

1. Moje serce wieprzowe, po czym moczymy przez 2,5 godziny w czystej zimnej wodzie. Nie zapomnij najpierw usunąć tłuszczu z serca.

2. Czas minął-spłucz serce, włóż je do miski ,napełnij wodą (aby serce było pokryte). Lepiej natychmiast wziąć gorącą wodę. Ustawiamy tryb "gaszenia", czas wynosi 2,5 godziny.

3. Solimy serce i gotujemy przez kolejne pół godziny w tym samym trybie.

4. Gotowe serce wyjmujemy z bulionu, schładzamy i kroimy w plastry (należy to zrobić w poprzek włókien).

5. Myjemy i obieramy warzywa (ziemniaki, marchew, korzeń pietruszki i cebulę). Kroimy je na duże kawałki.

6. Wlej olej do miski multicookera, podgrzej w trybie "smażenie" ("Multipowar" lub "pieczenie"), rozłóż przygotowane warzywa i smaż je przez 8 minut, mieszając.

7. Ogórki kroimy również na duże kawałki (jeśli ogórki są duże, lepiej usunąć nasiona), pomidory na ćwiartki.

8. Do smażonych warzyw rozprowadzamy ogórki, pomidory, pokrojone serce.

9. Gotujemy wszystko razem w trybie" Duszenia " przez pół godziny.

10. Do gotowego dania dodaj posiekaną natkę pietruszki.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g
  • Serce wieprzowe - 118   kcal/100g

Podobne przepisy