skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki. Wcześniej gotuj pierś z kurczaka i jajka. Solę je podczas gotowania.
Krok 2:
Drobno pokrój pierś kurczaka, szynkę w kostkę.
Krok 3:
Pokrój jeden ogórek wzdłuż i pokrój połowę w plasterki-to jest do dekoracji. Resztę kroimy w kostkę.
Krok 4:
Pokrój pomidory w kostkę, odcedź sok, twardy ser i zetrzyj jajka na tarce z dużymi otworami.
Krok 5:
Drobno posiekaj pietruszkę, zieloną cebulę i czerwoną paprykę. Pięć gałązek pietruszki zostawiamy do dekoracji.
Krok 6:
Wymieszaj wszystkie składniki z majonezem na talerzu, z wyjątkiem składników do dekoracji. Zostawiamy ser, czerwoną paprykę, ogórek, oliwki pokrojone w plasterki i część pomidorów. Spróbuj sałatki, jeśli to konieczne, dodaj sól(nie soliłem).
Krok 7:
Zaczynamy formować sałatkę w kształcie kokoshnika. Połóż miskę lub spodek na płaskim naczyniu z krawędzią. Zarysowujemy rysunek sałatki i układamy sałatkę.
Krok 8:
Rozłóż starty ser na wierzchu.
Krok 9:
Następnie czerwona papryka zmieszana z pomidorami, pozostawiając część jak na zdjęciu.
Krok 10:
Majonezem rysujemy fale wzdłuż krawędzi sałatki i dzielimy na segmenty. Chodź również falami po bokach sałatki.
Krok 11:
Rozłóż ogórki i oliwki.
Krok 12:
Między wzorem z oliwkami układamy gałązki pietruszki. Łyżką Usuń uwolniony sok i podawaj. Sałatka gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g