Sałatka rosyjska piękność z kurczakiem

pyszna, soczysta i piękna sałatka! Zaskocz swoich bliskich! Sałatka beauty lub zwana także rosyjską pięknością-doskonale ozdobi Twój stół podczas wakacji, a także nikogo nie zawiedzie swoim smakiem. Sałatka ma wszystkie składniki, aby zadowolić każdego – jest to składnik mięsny i soczyste warzywa! Piękna sałatka jest często wykonywana warstwami, ale wydaje mi się, że czas spędzony nie jest uzasadniony, więc natychmiast wymieszałem składniki. Lepiej zostawić siłę na dekorowanie sałatki w kształcie kokoshnika-nie jest to skomplikowane – Gotujmy!
Faith faithAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 11 g
tłuszcze 54 % 15 g
węglowodany 7 % 2 g
191 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki. Wcześniej gotuj pierś z kurczaka i jajka. Solę je podczas gotowania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno pokrój pierś kurczaka, szynkę w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój jeden ogórek wzdłuż i pokrój połowę w plasterki-to jest do dekoracji. Resztę kroimy w kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój pomidory w kostkę, odcedź sok, twardy ser i zetrzyj jajka na tarce z dużymi otworami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Drobno posiekaj pietruszkę, zieloną cebulę i czerwoną paprykę. Pięć gałązek pietruszki zostawiamy do dekoracji.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj wszystkie składniki z majonezem na talerzu, z wyjątkiem składników do dekoracji. Zostawiamy ser, czerwoną paprykę, ogórek, oliwki pokrojone w plasterki i część pomidorów. Spróbuj sałatki, jeśli to konieczne, dodaj sól(nie soliłem).

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zaczynamy formować sałatkę w kształcie kokoshnika. Połóż miskę lub spodek na płaskim naczyniu z krawędzią. Zarysowujemy rysunek sałatki i układamy sałatkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż starty ser na wierzchu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie czerwona papryka zmieszana z pomidorami, pozostawiając część jak na zdjęciu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Majonezem rysujemy fale wzdłuż krawędzi sałatki i dzielimy na segmenty. Chodź również falami po bokach sałatki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż ogórki i oliwki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Między wzorem z oliwkami układamy gałązki pietruszki. Łyżką Usuń uwolniony sok i podawaj. Sałatka gotowa! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g

Podobne przepisy