skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować zupę serową z kurczakiem i ziemniakami z serem i ryżem. Przygotuj wszystkie składniki. Filet z kurczaka można zastąpić udkami z kurczaka lub udkami, ale wtedy lepiej jest wziąć ich więcej, ponieważ jest w nich mniej mięsa niż w czystym filecie. Lepiej wybrać ryż długoziarnisty. Lepiej jest wziąć ziemniaki oznaczone jako "do gotowania", aby bardzo szybko ugotowały się w bulionie. Lepiej jest wziąć ser w wannie, a nie w brykietach. Jest łatwiejszy w obsłudze i lepiej rozpuszcza się we wrzącej zupie.
Krok 2:
Włóż opłukany filet z kurczaka do rondla, zalej bieżącą wodą i umieść na dużym ogniu. Jeśli lubisz gęstszą zupę, lepiej zmniejszyć ilość wody do 1,5 litra. Doprowadź wodę do wrzenia, trochę soli, zmniejsz ogień, przykryj garnek pokrywką i gotuj filety przez 30 minut. Po upływie czasu wyjmij ugotowane mięso z patelni, odcedź bulion i wlej do nowej czystej patelni lub umytej starej patelni.
Krok 3:
Ryż spłucz pod bieżącą wodą co najmniej 4 razy, woda powinna być czysta i czysta. Po ponownym zagotowaniu odcedzonego bulionu wlej umyty ryż do garnka. Gotuj na małym ogniu przez 10-15 minut.
Krok 4:
Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę. 10-15 minut po rozpoczęciu gotowania ryżu zanurz kostki ziemniaków w rondlu. Gotuj przez kolejne 10 minut.
Krok 5:
W tym czasie przygotuj smażenie. Cebulę i marchewkę obrać i opłukać pod wodą. Pokrój cebulę, jak w przypadku wielu zup, w kostkę i zetrzyj marchewki na grubej tarce. Ugotowane warzywa smażyć na średnim ogniu z dodatkiem niewielkiej ilości oleju roślinnego.
Krok 6:
Pokrój schłodzony filet z kurczaka na małe kawałki.
Krok 7:
Następnym krokiem jest rozpoczęcie dodawania roztopionego sera do zupy, topiąc go we wrzącym bulionie. W zupie nie powinna pozostać grudka sera, powinna się całkowicie rozpuścić.
Krok 8:
Pod koniec gotowania dodaj kawałki fileta z kurczaka i smaż do zupy, wymieszaj i pozwól zupie trochę się zagotować. Następnie zdejmij zupę z ognia i pozwól jej trochę zaparzyć.
Krok 9:
Pozostaje tylko zrobić grzanki. Pokrój plastry Bochenka w kostkę i usmaż na patelni, dodając olej roślinny.
Krok 10:
Gotową zupę wlać do talerzy i posypać grzankami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g