skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki według listy. Dokładnie umyj wieprzowinę, osusz ręcznikami papierowymi, pokrój mięso w małe kostki, ponownie spłucz, pozwól wodzie spłynąć.
Krok 2:
Umyj marchewki, obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 3:
Obierz cebulę i drobno posiekaj nożem.
Krok 4:
Umyj pomidory, Wytnij miejsce mocowania łodygi, pokrój miąższ w kostkę lub posiekaj blenderem.
Krok 5:
Moja papryka, Wytnij łodygę ze strąkiem nasion, pokrój miąższ papryki w paski lub kostki, jak chcesz.
Krok 6:
Wlej olej roślinny na patelnię. Ogrzewamy go, rozprowadzamy mięso na oleju, smażymy na średnim ogniu, mieszając szpatułką, aż się zarumieni.
Krok 7:
Do mięsa wysyłamy ugotowaną marchewkę i cebulę, mieszamy, smażymy mięso z warzywami przez około 10 minut.
Krok 8:
Następnie włóż paprykę na patelnię, wymieszaj i trzymaj w ogniu przez kolejne 5 minut.
Krok 9:
Następne na patelni są ugotowane pomidory. Dodaj sól i czarny pieprz do smaku. Wymieszaj, wlej kilka łyżek wody na patelnię, jeśli pomidory zostały zmiażdżone na puree, nie musisz nic dodawać. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj wieprzowinę z warzywami na małym ogniu przez około 20 minut. Mięso jest gotowe.
Krok 10:
Podczas gotowania mięsa gotuj makaron, aż będzie gotowy. Makaron można wykorzystać jako gotowy lub zrobić sam. aby to zrobić, wbij jajko kurze do miski, dodaj sól, rozbij jajko, aby całkowicie się rozproszyło. Wlej zimną czystą wodę, wymieszaj. Wlej przesianą mąkę pszenną.
Krok 11:
Zagnieść gęste, elastyczne ciasto. Aby był bardziej posłuszny w pracy, wkładamy go do lodówki w folii spożywczej na pół godziny.
Krok 12:
Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej w cienką warstwę i pokrój w długie wąskie paski.
Krok 13:
Gotuj makaron w osolonej wodzie na średnim ogniu przez około 10 minut, od momentu zagotowania wody.
Krok 14:
W misce lub talerzu układamy makaron, na wierzchu mięso z warzywami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g