Sałatka z kalmarów z koreańską marchewką

pyszna, jasna, pikantna przekąska z kalmarami, która odlatuje w mgnieniu oka! Po raz pierwszy przygotowałem tę sałatkę 4 lata temu. Od razu polubiłem go, moich krewnych i tych gości, którzy szanują Koreańskie przekąski. Zostanie doceniony w towarzystwie młodzieżowym. Jedyną wadą tego dania jest to, że szybko się kończy. Sałatka jest szczególnie dobra w zimie, kiedy jest mało witamin. Spróbuj go ugotować, a cię nie zawiedzie. Dostosuj ilość przypraw do swojego gustu, ponieważ niektórzy lubią gorąco :)), a inni po prostu nie mogą być Pikantni.
mama słodyczeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 9 g
tłuszcze 16 % 3 g
węglowodany 37 % 7 g
75 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do sałatek z kalmarów i koreańskiej marchewki. Marchewki zostały już starte przeze mnie na specjalnej tarce do koreańskiej marchewki (powinna być długa Słomka).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj ocet, sól i cukier do marchwi. Potrzyj rękami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Kalmary obrać, gotować do miękkości: 2-3 minuty po ugotowaniu, ostudzić.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój cebulę w półpierścienie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie usmaż go na patelni na oleju roślinnym na złoty kolor .

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podczas smażenia cebuli pokrój tusze kalmarów w paski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Polej mięso kałamarnicy sosem sojowym i odstaw na około 30 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyciśnij marchewki z powstałego soku. Dodaj czosnek przez prasę, zmieloną kolendrę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Polej marchewki gorącym olejem z cebulą, dodaj czerwony i czarny pieprz. Dokładnie wymieszaj. Odstaw na te same 30 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie dodaj kalmary do mieszanki cebuli i marchwi. Możesz natychmiast zjeść sałatkę, ale lepiej pozwolić jej parzyć w lodówce przez 2-3 godziny.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ułóż gotową sałatkę z koreańską marchewką i kalmarami w salaterce lub na półmisku. Udekoruj według własnych upodobań. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kalmary smażone - 175   kcal/100g
  • Kalmary gotowane - 110   kcal/100g
  • Kalmary świeże - 74   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy