solanka z nerkami

solanka z nerkami to prawdziwy przysmak! Ucz się, gotuj, próbuj! Bardzo kocham solankę! I jakoś z podrobami lubię ją najbardziej, jakby zostały dla niej stworzone!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 5 g
tłuszcze 40 % 4 g
węglowodany 10 % 1 g
60 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Przede wszystkim ugotuj bulion wołowy-zalej mięso wodą, umieść na kuchence i gotuj na małym ogniu przez około 1 godzinę. Na koniec sól.
2. Podczas gotowania bulionu pokrój przygotowane pąki w paski i smaż na maśle na średnim ogniu, aż będą opiekane. W tym czasie obierz i pokrój cebulę, pokrój ogórki. Gdy nerki są usmażone, Dodaj do nich cebulę i ogórki i smaż, czasami mieszając, aż cebula będzie gotowa.
3. Obierz ziemniaki i włóż je w całości do bulionu. Umieść tam smażone nerki z ogórkami i cebulą, oliwkami i posiekanymi kiełbaskami i szynką. Gotuj przez pół godziny.
4. Wyjmij ziemniaki i wołowinę z bulionu. Zamień ziemniaki w puree i ciągle mieszając wróć do zupy. Pokrój mięso na porcje i włóż je do zupy. Dodaj przyprawy i sól do smaku. Gotuj przez kolejne 15 minut, pozwól mu się zaparzyć.
5. Podawaj z cytryną i ziołami.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal / 100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal / 100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal / 100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal / 100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Nerki wołowe - 86   kcal/100g

Podobne przepisy