tartaletki z wątróbką dorsza i jajkiem

te tartaletki znikną ze stołu jako pierwsze. Wątroba dorsza jest tak samo tłusta, jak zdrowa. Zawiera wiele witamin i pierwiastków śladowych. Dlatego czasami możesz zafundować sobie ten naprawdę wspaniały przysmak.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 7 g
tłuszcze 64 % 43 g
węglowodany 25 % 17 g
490 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jajka ugotować na twardo, schłodzić, obrać i drobno posiekać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wyjmij wątrobę dorsza z oleju i posiekaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj koperek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj część koperku z majonezem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połącz jajka, wątróbkę dorsza i pozostały koperek, wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż 1 łyżeczkę na dnie każdej tartaletki.majonez z koperkiem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ułóż na wierzchu 2 łyżki.l. nadzienia. Udekoruj przystawkę oliwkami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Wątróbka dorsza w oleju - 613   kcal/100g
  • Tartaletki - 514   kcal/100g

Podobne przepisy