skład / składniki
metoda gotowania
1. Wstępnie ugotuj ziemniaki i marchewkę, odcedź wodę i dobrze ostudź warzywa (łatwiej jest z nimi później pracować). Obierz ziemniaki i marchewki ze skóry.
2. Pokrój ziemniaki, marchewkę, ogórki, grzyby w kostkę i włóż wszystko do jednej miski. Drobno posiekaj zieloną cebulę, dodaj cebulę i majonez do warzyw, wymieszaj i posmakuj.
3. Dodaj sól i pieprz do smaku.
Sałatka Oliviera jest chuda i wegańska.
miłego!
P. S. w przypadku wegańskiego majonezu weź 200 g sera tofu, 0,5 łyżeczki musztardy w proszku, 0,5 łyżeczki soli, oleju roślinnego i soku z cytryny. Pokruszyć tofu, dodać do niego 2 łyżki. l sok z cytryny, musztarda, sól i doprowadzić masę do puree za pomocą blendera. Następnie, dodając olej roślinny, doprowadź majonez do pożądanej konsystencji. Można również dodać mleko sojowe lub kokosowe (lub ryżowe). Ubij jeszcze raz-a wegański majonez jest gotowy. Jest bardzo bogaty w białko i nie jest tak szkodliwy dla sylwetki jak prowansalski Sklep.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g