herbata karczochowa

wyobraź sobie, że karczochy też mogą zrobić herbatę! Jestem pewien, że niewiele osób wyobraża sobie, jak wygląda karczoch. Łatwo jest zobaczyć, jak to wygląda, korzystając z wyszukiwarek internetowych. Herbata karczochowa jest parzona z liści rośliny i jest najczęściej spożywana jako środek zapobiegawczy lub leczniczy, ponieważ gotowa herbata jest dość gorzka i zwykle nie odczuwa się przyjemności z jej spożywania. Ale roślina ma wiele przydatnych właściwości: normalizuje apetyt i obniża kwasowość, ma działanie przeczyszczające. Ponadto karczoch przywraca organizm uszkodzony przez nadmierne spożycie alkoholu, niezdrowe odżywianie. Karczoch pomaga również w chorobach wątroby i zmniejsza zaburzenia metaboliczne. Podczas spożywania karczocha obniża się wysoki poziom cholesterolu, a także poziom cukru we krwi.
DarinochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
0 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

a teraz przepis na herbatę z karczochów, który nie różni się od przygotowania jakiegokolwiek innego naparu ziołowego.
suche liście karczocha wlewa się do wody i nalega na około kwadrans.
filtrowana herbata jest przyjmowana dwa razy dziennie na pół godziny przed posiłkiem.
aby usunąć gorycz samej rośliny, możesz dodać trochę miodu.
ważne jest, aby pamiętać, że każdy lek zaczyna być przyjmowany dopiero po uprzedniej konsultacji ze specjalistą-lekarzem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Karczochy - 28   kcal/100g
  • Karczochy w opakowaniu - 60   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: