kompot ananasowy
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
ananasa nie trzeba myć, odcinamy górną i dolną część, obieramy. Rezultatem będzie około 500 g ananasa (niestety będzie sporo skrawków). Kroimy na ćwiartki, wycinamy twardy środek, resztę miękkiego miąższu kroimy w duże plasterki. Włóż ananasa do wrzącej wody, dodaj cukier. Możesz dodać więcej cukru do słodyczy, skup się na swoim guście. Po gotowaniu kompotu przez 15 minut odstawiamy go i pozostawiamy do ostygnięcia i zaparzenia. Możesz podawać kompot ananasowy z miąższem lub bez! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g