skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić język teściowej? Zdjęcie przedstawia główne produkty potrzebne do przygotowania sałatki. Pomidory wybierz soczyste, dojrzałe i niezbyt miękkie, wtedy zachowają swój kształt w gotowym naczyniu.
Krok 2:
Obierz cebulę i czosnek.Papryczki chili przekroić na pół, usunąć nasiona i białe smugi. Opłucz wszystkie warzywa i zioła w czystej wodzie.
Krok 3:
Pokrój pomidory na ćwiartki lub połówki, w zależności od wielkości pomidora. W razie potrzeby usuń również miejsca, w których rosła łodyga. Wyślij pokrojone pomidory do głębokiego kubka lub rondla.
Krok 4:
Pokrój cebulę na pół, a następnie pokrój w półpierścienie o średniej grubości. Zetrzyj czosnek na drobnej tarce lub przełóż przez prasę do czosnku. Wyślij je do pomidorów.
Krok 5:
Papryczki chili pokroić w drobną kostkę lub cienkie pierścienie, jako wariant pikantny strąk można zetrzeć na drobnej tarce.
Krok 6:
Następna jest kolejka zieleni. Pietruszka i koperek są idealne do sałatki z pomidorami. Pokrój je niezbyt drobno. Dodaj warzywa, cukier, sól, ocet i olej roślinny do miski z pomidorami. Użyłem soli w przepisie Adyghe, zawiera niewielką ilość przypraw, dzięki czemu gotowe danie jest bardziej aromatyczne.
Krok 7:
Delikatnie, ale dokładnie wymieszaj sałatkę dużą łyżką. Mieszaj, aż cukier i sól się rozpuszczą. Pozostaw sałatkę do zaparzenia w temperaturze pokojowej na około pół godziny. W tym czasie wyciągnij słoiki i pokrywki metodą wygodną dla ciebie.
Krok 8:
Ułóż sałatkę w słoikach.
Krok 9:
Umieść słoiki z sałatką w dużym garnku, wlej wodę tak, aby była & quot; na ramionach & quot;. Przykryj każdy słoik pokrywką(nie przekręcaj). Postaw patelnię na ogniu, po zagotowaniu zmniejsz płomień do nieco poniżej średniej i pozostaw do wysuszenia na około 20 minut.
Krok 10:
Zakręć pokrywki, Odwróć słoiki do góry nogami i owiń ciepłym kocem lub ręcznikiem. Po całkowitym ostygnięciu opróżnij obrabiany przedmiot do piwnicy lub piwnicy w celu długotrwałego przechowywania.
pyszna sałatka pomidorowa jest gotowa!
proporcje wskazane w przepisie bardzo mi się podobały, sałatka okazała się bogata, aromatyczna i bardzo smaczna!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g