Sałatka teściowa z pomidorami na zimę

pyszne i niesamowicie smaczne przygotowanie na zimę! Sałatka teściowa z pomidorów ma bardzo bogaty i jasny smak! Doskonale uzupełni dania mięsne i ziemniaczane, stanie się ozdobą świątecznego stołu lub uczty.
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 29 % 4 g
węglowodany 64 % 9 g
75 kcal
IG: 56 / 0 / 44

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić język teściowej? Zdjęcie przedstawia główne produkty potrzebne do przygotowania sałatki. Pomidory wybierz soczyste, dojrzałe i niezbyt miękkie, wtedy zachowają swój kształt w gotowym naczyniu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz cebulę i czosnek.Papryczki chili przekroić na pół, usunąć nasiona i białe smugi. Opłucz wszystkie warzywa i zioła w czystej wodzie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój pomidory na ćwiartki lub połówki, w zależności od wielkości pomidora. W razie potrzeby usuń również miejsca, w których rosła łodyga. Wyślij pokrojone pomidory do głębokiego kubka lub rondla.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój cebulę na pół, a następnie pokrój w półpierścienie o średniej grubości. Zetrzyj czosnek na drobnej tarce lub przełóż przez prasę do czosnku. Wyślij je do pomidorów.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Papryczki chili pokroić w drobną kostkę lub cienkie pierścienie, jako wariant pikantny strąk można zetrzeć na drobnej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następna jest kolejka zieleni. Pietruszka i koperek są idealne do sałatki z pomidorami. Pokrój je niezbyt drobno. Dodaj warzywa, cukier, sól, ocet i olej roślinny do miski z pomidorami. Użyłem soli w przepisie Adyghe, zawiera niewielką ilość przypraw, dzięki czemu gotowe danie jest bardziej aromatyczne.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Delikatnie, ale dokładnie wymieszaj sałatkę dużą łyżką. Mieszaj, aż cukier i sól się rozpuszczą. Pozostaw sałatkę do zaparzenia w temperaturze pokojowej na około pół godziny. W tym czasie wyciągnij słoiki i pokrywki metodą wygodną dla ciebie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ułóż sałatkę w słoikach.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umieść słoiki z sałatką w dużym garnku, wlej wodę tak, aby była & quot; na ramionach & quot;. Przykryj każdy słoik pokrywką(nie przekręcaj). Postaw patelnię na ogniu, po zagotowaniu zmniejsz płomień do nieco poniżej średniej i pozostaw do wysuszenia na około 20 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zakręć pokrywki, Odwróć słoiki do góry nogami i owiń ciepłym kocem lub ręcznikiem. Po całkowitym ostygnięciu opróżnij obrabiany przedmiot do piwnicy lub piwnicy w celu długotrwałego przechowywania.

pyszna sałatka pomidorowa jest gotowa! 

proporcje wskazane w przepisie bardzo mi się podobały, sałatka okazała się bogata, aromatyczna i bardzo smaczna! 

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy