filet z kurczaka z dodatkiem

takie danie zawsze okazuje się soczyste i smaczne! Gotowanie mięsa z kurczaka jest zawsze łatwe, proste i bardzo smaczne! A ten przepis nie jest wyjątkiem. Podoba mi się ten przepis, ponieważ dzięki marynacie mięso staje się bardzo delikatne i soczyste i można je wcześniej marynować.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 7 g
tłuszcze 10 % 2 g
węglowodany 55 % 11 g
93 kcal
IG: 8 / 92 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

filet z kurczaka opłucz w zimnej wodzie i osusz serwetkami lub ręcznikami papierowymi.

aby przygotować marynatę, wymieszaj śmietanę z musztardą.Dodaj do nich trochę soli i przypraw. Wymieszać.
dodaj filet z kurczaka w całym kawałku do powstałej marynaty. Dobrze zwiń w marynacie, aby przykryła mięso z kurczaka ze wszystkich stron. Przykryj miskę mięsem pokrywką lub folią spożywczą. Pozostaw w tej formie na 1-2 godziny, aby mięso było marynowane.

aby ugotować mięso, podgrzej patelnię, aż będzie gorąca. Wlej na nią trochę oleju roślinnego. Ułóż kawałki fileta z kurczaka w całości na patelni. Smażyć na złoty kolor na dużym ogniu z jednej strony przez 2-3 minuty. Następnie odwróć kawałki i usmaż po drugiej stronie.

obierz cebulę osobno i drobno posiekaj.

gdy mięso jest odpowiednio usmażone z obu stron, Dodaj do niego posiekaną cebulę. Smaż wszystko razem przez kilka minut. Następnie zmniejsz ogień i wlej trochę gorącej wody na patelnię. Przykryj i gotuj mięso z kurczaka przez 10-15 minut. Nie zapomnij odwrócić go podczas procesu, aby proces gotowania przebiegał bardziej równomiernie.
podczas duszenia cebula stanie się znacznie bardziej miękka i trochę się zagotuje, co nada powstałemu sosowi trochę gęstości.

aby przygotować przystawkę, zagotuj wodę w rondlu, lekko Posol i zanurz tam spaghetti. Mieszaj je, aby się nie sklejały. Gotuj spaghetti we wrzącej wodzie, aż będzie miękkie. Zajmie to 10-15 minut.
następnie wrzuć spaghetti do durszlaka i pozwól wodzie spłynąć.

połóż trochę gotowego spaghetti na przygotowanych talerzach i dodaj filet z kurczaka obok siebie. Polej wszystko sosem, który tworzy się podczas gotowania kurczaka.

w razie potrzeby gotowe danie podczas serwowania można posypać zieleniną. Ponadto polecam przygotować świeżą sałatkę warzywną.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Spaghetti - 338   kcal/100g

Podobne przepisy