skład / składniki
metoda gotowania
filet z kurczaka opłucz w zimnej wodzie i osusz serwetkami lub ręcznikami papierowymi.
aby przygotować marynatę, wymieszaj śmietanę z musztardą.Dodaj do nich trochę soli i przypraw. Wymieszać.
dodaj filet z kurczaka w całym kawałku do powstałej marynaty. Dobrze zwiń w marynacie, aby przykryła mięso z kurczaka ze wszystkich stron. Przykryj miskę mięsem pokrywką lub folią spożywczą. Pozostaw w tej formie na 1-2 godziny, aby mięso było marynowane.
aby ugotować mięso, podgrzej patelnię, aż będzie gorąca. Wlej na nią trochę oleju roślinnego. Ułóż kawałki fileta z kurczaka w całości na patelni. Smażyć na złoty kolor na dużym ogniu z jednej strony przez 2-3 minuty. Następnie odwróć kawałki i usmaż po drugiej stronie.
obierz cebulę osobno i drobno posiekaj.
gdy mięso jest odpowiednio usmażone z obu stron, Dodaj do niego posiekaną cebulę. Smaż wszystko razem przez kilka minut. Następnie zmniejsz ogień i wlej trochę gorącej wody na patelnię. Przykryj i gotuj mięso z kurczaka przez 10-15 minut. Nie zapomnij odwrócić go podczas procesu, aby proces gotowania przebiegał bardziej równomiernie.
podczas duszenia cebula stanie się znacznie bardziej miękka i trochę się zagotuje, co nada powstałemu sosowi trochę gęstości.
aby przygotować przystawkę, zagotuj wodę w rondlu, lekko Posol i zanurz tam spaghetti. Mieszaj je, aby się nie sklejały. Gotuj spaghetti we wrzącej wodzie, aż będzie miękkie. Zajmie to 10-15 minut.
następnie wrzuć spaghetti do durszlaka i pozwól wodzie spłynąć.
połóż trochę gotowego spaghetti na przygotowanych talerzach i dodaj filet z kurczaka obok siebie. Polej wszystko sosem, który tworzy się podczas gotowania kurczaka.
w razie potrzeby gotowe danie podczas serwowania można posypać zieleniną. Ponadto polecam przygotować świeżą sałatkę warzywną.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g