Sałatka Afryka kiwi kurczak jabłko ser jajko

mięso z kurczaka z owocami to klasyk gatunku. Ogólnie istnieje kilka opcji tej sałatki. Początkowo chciałem dodać banana do sałatki, jak zalecają niektóre przepisy, ale nie odważyłem się, ponieważ gotowałem wcześnie rano wieczorem. W tym czasie banan ciemnieje, traci połowę smaku, więc ograniczyłem się tylko do kiwi i jabłka. Połączenie kurczaka, owoców i koreańskiej marchewki - bardzo mi się podobało pomimo pozornej niezgodności.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 12 g
tłuszcze 47 % 14 g
węglowodany 13 % 4 g
191 kcal
IG: 75 / 25 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filet z kurczaka ugotować w osolonej wodzie do miękkości i pokroić w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj również ser na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, oddzielić białka od żółtek. Zetrzyj białka na grubej tarce. Żółtka – na małe.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz kiwi i pokrój w półkola. Zostaw kilka sztuk do dekoracji. Obierz i zetrzyj jabłko.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ułóż warstwy w salaterce, posmaruj majonezem: filet z kurczaka –

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Kiwi –

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wiewiórki –

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Jabłko –

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ser –

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Koreańska marchewka.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Z góry zrób siatkę majonezu.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Posyp startymi żółtkami.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Zrób różę z resztek kiwi. Włóż sałatkę do lodówki na 30 minut do namoczenia.




kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Kiwi - 48   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy