skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz marchewki, umyj, zetrzyj. Obierz cebulę, pokrój w cienkie półpierścienie. Smażyć cebulę i marchewkę na oleju roślinnym do miękkości, około 3-4 minut.
2. Oczyść rybę: odetnij głowę i ogon, wyczyść wnętrze, Usuń czarny film. Bardzo ostrożnie oddziel grzbiet, usuń kości.
3. Przygotowane tusze układamy na kawałku folii spożywczej, nakładamy nadzienie na rybę, rozprowadzamy równą warstwą, posypujemy żelatyną, zwijamy ciasną rolkę. Na rolce owijamy folię spożywczą w trzech warstwach.
4. Bułkę umieszczamy w rondlu o odpowiedniej wielkości, napełniamy wodą i wysyłamy do ognia, gotujemy przez 20 minut od momentu wrzenia.
5. Wyciągamy makrelę na talerz, ostudzimy, kroimy na kawałki, usuwamy folię z każdego kawałka i pięknie podajemy na talerzu.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g