Rolada z makreli z warzywami

przekąska rybna rozjaśni świąteczny stół! Rolada z makreli z warzywami to bardzo ciekawa porcja ryb, która nie pozostawi obojętnym żadnego z gości. Folia spożywcza z rolki nie może być usunięta na raz, ale w razie potrzeby nie pozwala na wietrzenie ryby i pomaga zachować jej kształt.
TataAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 13 g
tłuszcze 45 % 13 g
węglowodany 10 % 3 g
180 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

1. Obierz marchewki, umyj, zetrzyj. Obierz cebulę, pokrój w cienkie półpierścienie. Smażyć cebulę i marchewkę na oleju roślinnym do miękkości, około 3-4 minut.

2. Oczyść rybę: odetnij głowę i ogon, wyczyść wnętrze, Usuń czarny film. Bardzo ostrożnie oddziel grzbiet, usuń kości.

3. Przygotowane tusze układamy na kawałku folii spożywczej, nakładamy nadzienie na rybę, rozprowadzamy równą warstwą, posypujemy żelatyną, zwijamy ciasną rolkę. Na rolce owijamy folię spożywczą w trzech warstwach.

4. Bułkę umieszczamy w rondlu o odpowiedniej wielkości, napełniamy wodą i wysyłamy do ognia, gotujemy przez 20 minut od momentu wrzenia.

5. Wyciągamy makrelę na talerz, ostudzimy, kroimy na kawałki, usuwamy folię z każdego kawałka i pięknie podajemy na talerzu.

Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy