Sałatka Biedronka z kurczakiem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz ziemniaki i zetrzyj je. Połóż połowę ziemniaków na talerzu sałatkowym w kształcie koła. Możesz posolić i pieprzyć.
2. Podziel kurczaka na włókna (lub pokrój w kostkę). Ułóż kurczaka na ziemniakach i posmaruj majonezem.
3. Drobno posiekaj ogórki kiszone i ułóż w następnej warstwie.
4. Obierz jajka. Odłóż białka na bok i rozgnieć żółtka widelcem (lub zetrzyj) i połóż na ogórkach.
5. Przykryj wszystko ziemniakami, solą i pieprzem do smaku, posmaruj majonezem.
6. Obierz i zetrzyj marchewki, połóż skrzydełka krowy na sałatce. Lekko wyostrz miejsce na twarz łyżką.
7. Połóż twarz i plamki na skrzydłach z fasolą.
8. Niech sałatka się zaparzy.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g