Sałatka z wędzoną czerwoną rybą

Ta kolorowa sałatka z pewnością cię rozweseli! Sałatka z wędzoną czerwoną rybą to bardzo niezwykłe połączenie produktów. Jasne plastry gotowanych buraków i czerwonej ryby są rozcieńczone mieszanką zielonej sałaty. Papryczki chili i orzechy nerkowca nadają potrawie przyjemny akcent.
tania•oxeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 6 g
tłuszcze 24 % 5 g
węglowodany 48 % 10 g
108 kcal
IG: 20 / 0 / 80

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

dokładnie spłucz buraki pod bieżącą zimną wodą. A potem włóż go do rondla i zalej wodą, aby całkowicie go przykryła. Umieść garnek na kuchence i zagotuj na średnim ogniu. Następnie zmniejsz ogień do minimum i gotuj buraki do miękkości, czyli do miękkości. Dokładny czas gotowania zależy od odmiany i wielkości warzywa i waha się od 40-90 minut. Następnie spuść gorącą wodę i przenieś buraki na talerz, aby ostygły. Po ostygnięciu obierz i pokrój w małe kliny.

obierz czerwoną krymską cebulę, spłucz pod wodą i wytrzyj ręcznikiem papierowym. Następnie pokrój go w pierścienie i włóż do małego pojemnika. Cebulę zalać octem z czerwonego wina i posypać czarnym pieprzem. Pozostaw cebulę w tej formie, przykrytą pokrywką lub folią spożywczą, aby była marynowana.

pokrój wędzoną czerwoną rybę (łososia, łososia lub inną) na plasterki.

w dużej salaterce wymieszaj mieszankę liści sałaty (gotową mieszankę można kupić w sklepach), plasterki buraków i wędzoną czerwoną rybę. Dodaj również fasolę w puszkach, po spuszczeniu z niej całego nadmiaru płynu, spłukaniu pod wodą i wysuszeniu.

pokrój orzechy nerkowca na pół i posyp mielonym chili. Następnie przenieś je również do salaterki do pozostałych składników.

po marynowaniu czerwonej cebuli należy ją również przenieść do sałatki.

delikatnie wymieszaj wszystkie składniki sałatki ze sobą, nie uszkadzając liści sałaty i utrzymując je w świeżości. Posolić naczynie solą morską według własnych upodobań.

w osobnym pojemniku wymieszaj oliwę z oliwek extra vergen (extra virgin) i niesłodzony jogurt grecki.

sałatkę można podawać od razu, skropiąc ją dressingiem z mieszanki oliwy z oliwek i jogurtu greckiego. Lub przechowuj w lodówce do dwóch dni.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny "Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Nerkowce - 561   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g
  • Ocet winny czerwony - 19   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy