Rolada pita z wątróbką dorsza

bułka jest bardzo delikatna i smaczna! To danie można bezpiecznie podać na świątecznym stole. Bułka pita okazuje się bardzo jasna i apetyczna, doskonale zastąpi nudną sałatkę z wątróbką dorsza dla wszystkich.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 81 % 42 g
węglowodany 4 % 2 g
406 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Umyj i osusz liście sałaty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posmaruj arkusz pita majonezem. Krawędzie chleba pita lepiej pozostawić czyste, więc wygodniej będzie owinąć rolkę i będzie ona bardziej schludna.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz jajka, zetrzyj na grubej tarce. Połóż pokruszone jajka na chlebie pita i uformuj ciasny Pasek. Następnie połóż kilka liści sałaty obok jajek, również w paski. Nadmiar oleju spuścić z wątroby dorsza, a następnie rozgnieść wątrobę widelcem, ułożyć na chlebie pita obok liści sałaty. Zetrzyj ser na grubej tarce i ułóż ostatnim paskiem. W ten sposób otrzymaliśmy 4 paski z nadzienia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Owinąć puste brzegi chleba pita nadzieniem, a następnie zwinąć chleb pita w ciasną rolkę. Zawiń powstałą rolkę w folię spożywczą i włóż do lodówki na 2 godziny. Pokrój gotową bułkę pita z wątróbką dorsza na porcje i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Wątróbka dorsza w oleju - 613   kcal/100g

Podobne przepisy