skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Umyj i osusz liście sałaty.
Krok 2:
Posmaruj arkusz pita majonezem. Krawędzie chleba pita lepiej pozostawić czyste, więc wygodniej będzie owinąć rolkę i będzie ona bardziej schludna.
Krok 3:
Obierz jajka, zetrzyj na grubej tarce. Połóż pokruszone jajka na chlebie pita i uformuj ciasny Pasek. Następnie połóż kilka liści sałaty obok jajek, również w paski. Nadmiar oleju spuścić z wątroby dorsza, a następnie rozgnieść wątrobę widelcem, ułożyć na chlebie pita obok liści sałaty. Zetrzyj ser na grubej tarce i ułóż ostatnim paskiem. W ten sposób otrzymaliśmy 4 paski z nadzienia.
Krok 4:
Owinąć puste brzegi chleba pita nadzieniem, a następnie zwinąć chleb pita w ciasną rolkę. Zawiń powstałą rolkę w folię spożywczą i włóż do lodówki na 2 godziny. Pokrój gotową bułkę pita z wątróbką dorsza na porcje i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wątróbka dorsza w oleju - 613 kcal/100g