skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do robienia sałatek. Filet z kurczaka jest już ugotowany i schłodzony. Orzechy-smażone na patelni na złoty kolor. Rodzynki są dokładnie myte, zalane wrzącą wodą przez 20 minut, schłodzone. Marchew i cebula są obrane i umyte.
Krok 2:
Pokrój cebulę w półpierścienie, zetrzyj między palcami,
Krok 3:
Lekko posolić i posypać cukrem, dodać kroplę octu i zalać wrzącą wodą. Następnie ostudź i wyciśnij.
Krok 4:
Drobno posiekaj filet z kurczaka.
Krok 5:
Zetrzyj surową marchewkę i ser (najlepiej na płytkiej).
Krok 6:
Posiekaj orzechy włoskie.
Krok 7:
Obierz pomarańczę, pokrój miąższ w kostkę.
Krok 8:
Złóż sałatkę, układając przygotowane składniki warstwami i pokrywając każdą warstwę majonezem. Pierwsza warstwa to kurczak + majonez, a następnie cebula, majonez.
Krok 9:
Następnie-rodzynki + majonez, marchew + majonez.
Krok 10:
Następna warstwa to ser + majonez.
Krok 11:
Następnie orzechy, a na wierzchu pomarańcza i rodzynki. Nasza Francuska kochanka jest gotowa! Wkładamy go do lodówki przed podaniem. Poczęstuj się i traktuj ukochaną osobę lub zaproś dziewczyny do odwiedzenia na dziewczęce spotkania. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal / 100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal / 100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal / 100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal / 100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g