ryż pieprz marchew cebula
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
aby ugotować ryż z papryką, cebulą i marchewką, opłucz i oczyść warzywa.
zetrzyj marchewki na grubej tarce, pokrój cebulę w półpierścienie , pieprz w paski.
na patelni podgrzej olej roślinny, dodaj przyprawy, włóż marchewki, smaż lekko. Następnie połóż cebulę na marchewce, smaż, mieszając, aż cebula będzie miękka.
dodaj słodką paprykę (możesz użyć mrożonej).
smaż warzywa na średnim ogniu przez 5-7 minut.
dodaj ryż, wymieszaj. Napełnij gorącą wodą, solą, zagotuj i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
w gotowym naczyniu dodaj posiekane świeże zioła.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g