ryż papryka marchewka cebula

wszechstronny, łatwy dodatek do wielu potraw. Papryka ryżowa marchew cebula-to wspaniałe połączenie pozwoli Ci przygotować pyszne domowe danie dla bliskich, do którego będą służyć świeże soczyste warzywa, lekkie sałatki, domowe przetwory (sałatki, marynaty, marynaty). Gotowe danie można uzupełnić sosem pomidorowym.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 2 g
tłuszcze 8 % 2 g
węglowodany 85 % 22 g
113 kcal
IG: 9 / 91 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

aby ugotować ryż z papryką, cebulą i marchewką, opłucz i oczyść warzywa.
zetrzyj marchewki na grubej tarce, pokrój cebulę w półpierścienie , pieprz w paski.
na patelni podgrzej olej roślinny, dodaj przyprawy, włóż marchewki, smaż lekko. Następnie połóż cebulę na marchewce, smaż, mieszając, aż cebula będzie miękka.
dodaj słodką paprykę (możesz użyć mrożonej).
smaż warzywa na średnim ogniu przez 5-7 minut.
dodaj ryż, wymieszaj. Napełnij gorącą wodą, solą, zagotuj i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
w gotowym naczyniu dodaj posiekane świeże zioła.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy