skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić spektakularne kanapki z czerwoną rybą na szaszłykach z twarogiem? Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Ser twarogowy możesz wziąć kremowy bez dodatków lub z dodatkami według własnych upodobań lub możesz zastąpić go stopionym lub innym łagodnym smakiem.
Krok 2:
Lekko zamrozić czerwoną rybę, obrać ze skóry i pokroić w kwadraty o boku około 2 cm i grubości około 1 cm.
Krok 3:
Umyj pomidory, osusz. W pomidorach koktajlowych odetnij górną pokrywę. Łyżeczką do herbaty lub kawy ostrożnie wyjmij miąższ, uważając, aby nie uszkodzić ścian. Aby było wygodniej, możesz najpierw ostrożnie wyciąć miazgę w kółko nożem .
Krok 4:
Przygotuj nadzienie do pomidorów. Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać.
Krok 5:
W misce połącz twaróg, koperek, sól i pieprz. Miękki ser powinien mieć temperaturę pokojową, więc wcześniej wyjmij go z lodówki.
Krok 6:
Wszystko wymieszaj, aż będzie gładkie. Spójrz na konsystencję. Jeśli krem jest zbyt gęsty, możesz go rozcieńczyć kwaśną śmietaną lub śmietaną do bardziej miękkiej (ale nie płynnej) konsystencji. Przenieś powstałe nadzienie twarogowe do torby cukierniczej z dużą dyszą.
Krok 7:
Napełnij pomidory koktajlowe kremem twarogowym z torebki cukierniczej. Możesz użyć zwykłej łyżeczki.
Krok 8:
Złóż kanapki. Na każdy kawałek ryby Ustaw nadziewany pomidor koktajlowy. Przekłuj przekąskę szaszłykami od góry do dołu.
Krok 9:
Aby uzyskać większą stabilność, możesz uzupełnić przekąskę plasterkami ogórka. Udekoruj kanapki ziołami i podawaj. Smacznego!
pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g