skład / składniki
metoda gotowania
na początek opłucz gałązki kopru pod kranem z zimną wodą i wysusz je, rozkładając na ręczniku papierowym, aby wyschły. Po wyschnięciu zieleni, a ręcznik papierowy wchłonie nadmiar wody, należy odciąć grube łodygi i drobno posiekać puszystą część zieleni. Odłożyć. Koperek będzie potrzebny trochę później.
wyjmij marynatę z solanki i strząśnij nadmiar wilgoci. Następnie odcina małe krawędzie, a resztę bardzo drobno kroi w kostkę. Możesz również zetrzeć ogórek na grubej tarce. Najważniejsze jest zmielenie go na bardzo drobny stan, aby jego struktura była ledwo odgadnięta w gotowym sosie. Jego główną zaletą jest wyjątkowy słony smak, który doda smaku przyszłemu sosowi.
obierz czosnek, zdemontuj goździki, opłucz i przepuść przez specjalną prasę do czosnku.
po przygotowaniu wszystkich niezbędnych produktów możesz rozpocząć bezpośrednie gotowanie samego sosu. Aby to zrobić, musisz wymieszać wszystkie składniki razem. Włóż majonez o dowolnej zawartości tłuszczu do miski (możesz użyć domowego majonezu), keczupu i musztardy (weź dowolną według własnych upodobań). Wymieszać. Następnie dodaj posiekany czosnek i ogórek. Wlać drobno posiekany koperek.
aby uzyskać jeszcze bardziej pikantny smak, dodaj do sosu świeżo wyciśnięty sok z cytryny i kilka kropel ostrego sosu Tabasco.
następnie wszystkie składniki sosu należy wymieszać w jedną całkowitą białą masę o jednolitej konsystencji. W gotowym sosie powinny być odczuwalne tylko małe kawałki pikli i kopru. Aby uzyskać najlepszy wynik, sos można wymieszać blenderem.
po wymieszaniu wszystkich składników sos należy schłodzić przez kilka godzin w lodówce, a następnie podać do stołu. Idealnie komponuje się z grillowaną rybą!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Sos Tabasco - 12 kcal/100g