Tapenada z oliwek i oliwek sos makaron
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Złóż oliwki i oliwki, seler, czosnek, zioła do miski blendera.
Krok 2:
Dodaj cukier, ocet, olej, ostry sos do smaku.
Krok 3:
Ubij na pastę. Klasyczna tapenada (lub tapenada) jest zwykle przygotowywana z kawałkami, ale wybierasz teksturę według własnych upodobań.
Krok 4:
Doprowadź tapenadę do smaku ulubionymi przyprawami.
Krok 5:
Przenieś do jakiegoś pojemnika i włóż do lodówki, aby trochę zaparzyć.
Krok 6:
I po 15 minutach można podać. Aby przechowywać, przenieś tapenadę do szczelnego słoika i przykryj olejem na wierzchu.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g