skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę marchew jabłko ser? Przygotuj składniki sałatki. Wszystkie produkty niezbędne do jego przygotowania są gotowe, nie trzeba już poświęcać czasu na obróbkę cieplną. Sałatka okaże się smaczniejsza i bardziej soczysta, jeśli użyjesz świeżych warzyw i owoców. Marchewki umyć, obrać i zetrzeć na grubej tarce lub tarce, aby przygotować koreańskie sałatki.
Krok 2:
Twardy ser może być używany przez każdego, ale lepiej nie brać takich rodzajów sera, które mają jasny, bogaty i specyficzny smak, aby nie zakłócał smaku innych składników sałatki. Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.
Krok 3:
Obierz kilka ząbków czosnku z folii i zetrzyj na drobnej tarce lub przepuść przez prasę. Jeśli nie jesteś miłośnikiem czosnku lub masz ważne spotkanie, możesz w ogóle nie dodawać czosnku do sałatki. Smak sałatki będzie bez pikantnej nuty czosnku. Jabłko należy dodać do sałatki jako ostatnie, aby nie miało czasu na ciemnienie i zepsucie wyglądu sałatki.
Krok 4:
Jabłka do takiej sałatki nadają się odmiany słodko-kwaśne, twarde. Dokładnie umyj jabłka, usuń skórkę, jeśli jest twarda, Wytnij rdzeń z nasionami. Zetrzyj miąższ lub pokrój w cienkie kostki. W razie potrzeby starte jabłko można natychmiast skropić sokiem z cytryny, aby się nie ściemniało. Ale jeśli sałatka zostanie natychmiast podana do stołu, nie jest to konieczne.
Krok 5:
Złóż wszystkie ugotowane składniki do głębokiej miski. Dodaj sól, czarny pieprz do smaku.
Krok 6:
Lepiej jest użyć śmietany i majonezu razem jako dressingu, majonez sprawi, że smak będzie bogatszy. Przy użyciu tylko jednej kwaśnej śmietany sałatka będzie wydawać się świeża w smaku, ale okaże się zdrowsza.
Krok 7:
Pozostaw sałatkę w lodówce na 15 minut, aby nieco ostygła i smakowała lepiej, i podawaj. Smacznego!
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g