skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1.Jak zrobić spaghetti z pomidorami i mięsem mielonym? Przygotuj wszystkie produkty. Obierz cebulę i czosnek ze skóry, spłucz wodą. Mięso mielone jest wstępnie ugotowane lub rozmrożone. Możesz użyć dowolnego mięsa mielonego, to znaczy według własnego gustu.
Krok 2:
2.Wlej wodę do rondla, wlej niewielką ilość soli. Doprowadzić płyn do wrzenia, zanurzyć w nim spaghetti. W razie potrzeby spaghetti można podzielić na dwie części. Gotuj do miękkości, zajmie to około 15-20 minut.
Krok 3:
3.Spaghetti wlać do durszlaka, pozostawić na kilka minut. Następnie wlej je z powrotem do garnka.
Krok 4:
4.Pokrój cebulę w małe kostki. Wlej olej roślinny na patelnię i wlej cebulę. Umieść na kuchence, smaż przez około 3 minuty.
Krok 5:
5.Następnie dodaj mięso mielone do półsurej cebuli, wlej czarny pieprz i sól do smaku. Smażyć pod zamkniętą pokrywką przez około 5-7 minut.
Krok 6:
6.Opłucz pomidora wodą, Wytnij łodygę i obierz ze skóry. Zmiel miąższ grubą tarką. Zetrzyj ząbki obranego czosnku na drobnej tarce.
Krok 7:
7.Dodaj przecier pomidorowy z czosnkiem do mięsa mielonego. Mieszaj, smaż pod przykryciem przez około 7 minut. Następnie smaż na średnim ogniu bez przykrycia przez 3 minuty, aby wilgoć wyparowała.
Krok 8:
8.Dodaj mięso mielone z pomidorami do spaghetti, mieszaj, aż będzie gładkie. Spaghetti jest gotowe i należy je podawać na gorąco. Dodatkowo możesz zrobić kanapki z przekąskami lub grzanki. Kapusta kiszona, marynowana cebula i świeże ogórki doskonale komponują się z takim daniem. Smacznego!
makaron lub spaghetti z mięsem mielonym są dość często gotowane, ale z dodatkiem pomidorów danie okazuje się znacznie bardziej soczyste i aromatyczne. Spaghetti można jeść nie tylko w domu, ale także zabrać ze sobą do pracy. Do stołu podawane są zarówno jako niezależne danie, jak i drugie.
do zmielenia świeżego pomidora potrzebujesz zwykłej tarki lub blendera. Możesz dodać koncentrat pomidorowy lub keczup. Gotowane spaghetti łączy się ze smażonym mięsem mielonym i pomidorem. Mięso mielone można wziąć z dowolnego mięsa lub kurczaka.
jak łatwo zdjąć skórkę z pomidorów? Umyj je, wykonaj nacięcia na krzyż ostrym nożem. Zanurz we wrzącej wodzie na 1-2 minuty. Wyjmij, lekko ostudź i zdejmij skórkę.
pomidory w tym przepisie można zastąpić keczupem, pomidorami we własnym soku lub koncentratem pomidorowym. Wybierz proporcje do smaku.
o tym, jak rozmrażać Mrożone mięso, przeczytaj w ten artykuł dotyczy prawidłowego rozmrażania żywności .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g