spaghetti z pomidorami i mięsem mielonym

pyszne proste i niedrogie na obiad i drugie dla całej rodziny. Spaghetti z mięsem mielonym i pomidorami można szybko przygotować. Podczas gotowania spaghetti gotuje się również mięso mielone. Okazuje się obfite, pachnące danie na rodzinny stół. Spaghetti można podawać na stole jako niezależne danie z warzywami lub lekkimi sałatkami.
NinelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 3 g
tłuszcze 35 % 6 g
węglowodany 47 % 8 g
96 kcal
IG: 14 / 86 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1.Jak zrobić spaghetti z pomidorami i mięsem mielonym? Przygotuj wszystkie produkty. Obierz cebulę i czosnek ze skóry, spłucz wodą. Mięso mielone jest wstępnie ugotowane lub rozmrożone. Możesz użyć dowolnego mięsa mielonego, to znaczy według własnego gustu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2.Wlej wodę do rondla, wlej niewielką ilość soli. Doprowadzić płyn do wrzenia, zanurzyć w nim spaghetti. W razie potrzeby spaghetti można podzielić na dwie części. Gotuj do miękkości, zajmie to około 15-20 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3.Spaghetti wlać do durszlaka, pozostawić na kilka minut. Następnie wlej je z powrotem do garnka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    4.Pokrój cebulę w małe kostki. Wlej olej roślinny na patelnię i wlej cebulę. Umieść na kuchence, smaż przez około 3 minuty.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    5.Następnie dodaj mięso mielone do półsurej cebuli, wlej czarny pieprz i sól do smaku. Smażyć pod zamkniętą pokrywką przez około 5-7 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    6.Opłucz pomidora wodą, Wytnij łodygę i obierz ze skóry. Zmiel miąższ grubą tarką. Zetrzyj ząbki obranego czosnku na drobnej tarce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    7.Dodaj przecier pomidorowy z czosnkiem do mięsa mielonego. Mieszaj, smaż pod przykryciem przez około 7 minut. Następnie smaż na średnim ogniu bez przykrycia przez 3 minuty, aby wilgoć wyparowała.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    8.Dodaj mięso mielone z pomidorami do spaghetti, mieszaj, aż będzie gładkie. Spaghetti jest gotowe i należy je podawać na gorąco. Dodatkowo możesz zrobić kanapki z przekąskami lub grzanki. Kapusta kiszona, marynowana cebula i świeże ogórki doskonale komponują się z takim daniem. Smacznego!

makaron lub spaghetti z mięsem mielonym są dość często gotowane, ale z dodatkiem pomidorów danie okazuje się znacznie bardziej soczyste i aromatyczne. Spaghetti można jeść nie tylko w domu, ale także zabrać ze sobą do pracy. Do stołu podawane są zarówno jako niezależne danie, jak i drugie.
do zmielenia świeżego pomidora potrzebujesz zwykłej tarki lub blendera. Możesz dodać koncentrat pomidorowy lub keczup. Gotowane spaghetti łączy się ze smażonym mięsem mielonym i pomidorem. Mięso mielone można wziąć z dowolnego mięsa lub kurczaka.

jak łatwo zdjąć skórkę z pomidorów? Umyj je, wykonaj nacięcia na krzyż ostrym nożem. Zanurz we wrzącej wodzie na 1-2 minuty. Wyjmij, lekko ostudź i zdejmij skórkę.

pomidory w tym przepisie można zastąpić keczupem, pomidorami we własnym soku lub koncentratem pomidorowym. Wybierz proporcje do smaku.

o tym, jak rozmrażać Mrożone mięso, przeczytaj w ten artykuł dotyczy prawidłowego rozmrażania żywności .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Spaghetti - 338   kcal/100g

Podobne przepisy