dżem z czerwonej porzeczki z pomarańczą
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
porzeczki oczyścić, & nbsp;posortować i umyć przez durszlak. Wysuszyć.
umyte pomarańcze pokroić na małe kawałki wraz ze skórką.& nbsp;zmiel pomarańcze i zmiel jagody w maszynce do mięsa lub kombajnie.
Połącz porzeczki, pomarańcze, cukier, wymieszaj. Pozostaw na pół godziny, aby granulowany cukier całkowicie rozpuścił się w soku.
ponownie pokonaj masę jagodowo-owocową blenderem, aby mieszanina była jednorodna.
na małym ogniu doprowadzić do wrzenia, mieszając. Nie gotować! W przeciwnym razie dżem stanie się gorszy pod względem witamin i składników odżywczych.
po ostygnięciu dżem z czerwonej porzeczki z pomarańczą przenieś & nbsp;do wysterylizowanych słoików i przechowuj w lodówce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Porzeczka czerwona - 39 kcal/100g