Gołąbki z kapusty włoskiej w garnku

na pewno nie próbowałeś takich gołąbków! Zachwyć siebie i swoich bliskich! Łatwość przygotowania Gołąbki z kapusty włoskiej są nie tylko bardzo smaczne, ale także zdrowe. A dzięki pięknemu wyglądowi tej odmiany kapusty gołąbki nadal będą ozdobą Twojego stołu.
nataAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 5 g
tłuszcze 53 % 10 g
węglowodany 21 % 4 g
121 kcal
IG: 80 / 0 / 20

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

kapusta włoska zawiera dwa razy więcej minerałów i witamin w porównaniu z kapustą białą.
dlatego radzę przygotować kapustę włoską zgodnie z tym przepisem.
rozbieramy kapustę na liście i gotujemy we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Jeśli nie możesz rozdzielić kapusty na osobne liście, radzę ugotować całą główkę kapusty, a liście same się rozpadną.
z każdego liścia usuwamy najgrubszą twardą część.
posiekaj obraną cebulę.
obierz i zetrzyj marchewki na grubej tarce.
w ghee smażymy najpierw tylko cebulę, a następnie kładziemy do niej marchewki.
przygotowane mięso mielone miesza się z marchewką, cebulą i bułką tartą, dodaje bulion.
aby gołąbki okazały się mniej więcej tego samego rozmiaru, możesz wcześniej podzielić całe mięso mielone na części. Z podanej ilości składników uzyskuje się około piętnastu gołąbków.
owinąć mięso mielone liśćmi i usmażyć każdą Gołąbek w dwóch łyżkach roztopionego masła na złoty kolor.
następnie przygotuj sos do duszenia.
pokrój cebulę, trzy marchewki na grubej tarce. Smażyć mieszaninę.
bierzemy duży garnek, w którym dusimy nasze gołąbki.
włóż do niego marchewkę z cebulą, dodaj koncentrat pomidorowy, aby zakrył warzywa.
dodaj sól i pieprz do smaku.
rozłóż smażone gołąbki na patelni i gotuj wszystko razem przez około pół godziny.
kilka minut przed gotowaniem dodaj posiekany koperek do garnka.
aby podać gołąbki, polej sosem. Aby to zrobić, wymieszaj śmietanę (lub śmietanę) z posiekanym czosnkiem. W razie potrzeby można dodać niewielką ilość soli.
gotowe gołąbki z kapusty włoskiej podaje się na gorąco, polewając sosem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Kapusta włoska - 33   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy