skład / składniki
metoda gotowania
kapusta włoska zawiera dwa razy więcej minerałów i witamin w porównaniu z kapustą białą.
dlatego radzę przygotować kapustę włoską zgodnie z tym przepisem.
rozbieramy kapustę na liście i gotujemy we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Jeśli nie możesz rozdzielić kapusty na osobne liście, radzę ugotować całą główkę kapusty, a liście same się rozpadną.
z każdego liścia usuwamy najgrubszą twardą część.
posiekaj obraną cebulę.
obierz i zetrzyj marchewki na grubej tarce.
w ghee smażymy najpierw tylko cebulę, a następnie kładziemy do niej marchewki.
przygotowane mięso mielone miesza się z marchewką, cebulą i bułką tartą, dodaje bulion.
aby gołąbki okazały się mniej więcej tego samego rozmiaru, możesz wcześniej podzielić całe mięso mielone na części. Z podanej ilości składników uzyskuje się około piętnastu gołąbków.
owinąć mięso mielone liśćmi i usmażyć każdą Gołąbek w dwóch łyżkach roztopionego masła na złoty kolor.
następnie przygotuj sos do duszenia.
pokrój cebulę, trzy marchewki na grubej tarce. Smażyć mieszaninę.
bierzemy duży garnek, w którym dusimy nasze gołąbki.
włóż do niego marchewkę z cebulą, dodaj koncentrat pomidorowy, aby zakrył warzywa.
dodaj sól i pieprz do smaku.
rozłóż smażone gołąbki na patelni i gotuj wszystko razem przez około pół godziny.
kilka minut przed gotowaniem dodaj posiekany koperek do garnka.
aby podać gołąbki, polej sosem. Aby to zrobić, wymieszaj śmietanę (lub śmietanę) z posiekanym czosnkiem. W razie potrzeby można dodać niewielką ilość soli.
gotowe gołąbki z kapusty włoskiej podaje się na gorąco, polewając sosem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kapusta włoska - 33 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g