Antonówka na zimę kompotem

cudowny zbiór jabłek na zimę! Dostajesz całe jabłko... pyszne! Jabłka w słodko-kwaśnym syropie rozchodzą się bardzo szybko zimą. Aromaty lata, ciepło promieni słonecznych i radość ze wspomnień-wszystko w jednym słoiku z jabłkami Antona!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 11 g
49 kcal
IG: 42 / 0 / 58

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jabłka sortujemy i myjemy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlać wrzącą wodę i pozostawić na 10-15 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Spuść wodę na patelnię.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj cukier i zagotuj powstały syrop.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Napełnij jabłka syropem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zwiń pokrywki. Schłodzić puszki owinięte i odwrócone. Czekamy na zimę.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy