cudowny zbiór jabłek na zimę! Dostajesz całe jabłko... pyszne! Jabłka w słodko-kwaśnym syropie rozchodzą się bardzo szybko zimą. Aromaty lata, ciepło promieni słonecznych i radość ze wspomnień-wszystko w jednym słoiku z jabłkami Antona!
Antonówka na zimę kompotem
niestety masz wyłączony lub nie działa
Javascript
. Do pracy z większością funkcji na naszej stronie jest to niezbędny element. Skontaktuj się z administratorem, aby rozwiązać ten problem.
Na wagę kompozycji:
w jednej porcji (322 g)
we wszystkich porcjach (3220 g)
100g
gotowanie krok po kroku
czas gotowania:
30 min
PT30M
Krok 1: Jabłka sortujemy i myjemy.
Krok 2: Wlać wrzącą wodę i pozostawić na 10-15 minut.
Krok 3: Spuść wodę na patelnię.
Krok 4: Dodaj cukier i zagotuj powstały syrop.
Krok 5: Napełnij jabłka syropem.
Krok 6: Zwiń pokrywki. Schłodzić puszki owinięte i odwrócone. Czekamy na zimę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
Jabłka -
47
kcal/100g
Jabłka Suszone -
210
kcal/100g
Mus jabłkowy w puszkach -
61
kcal/100g
Cukier granulowany -
398
kcal/100g
Cukier -
398
kcal/100g
Woda -
0
kcal/100g