skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Myjemy główkę kapusty i rozbieramy na liście.
Krok 3:
Następnie zanurz je we wrzącej wodzie na 5 minut.
Krok 4:
Wrzuć liście do durszlaka, aby szkło woda.
Krok 5:
Umyte i obrane marchewki zetrzyj na grubej tarce
Krok 6:
A następnie dodaj do niego drobno posiekany czosnek.
Krok 7:
Wymieszaj marchewki z czosnkiem
Krok 8:
Z liści kapusty robimy małe bułki, owijając w nie nadzienie czosnkowo-marchewkowe.
Krok 9:
W ten sposób.
Krok 10:
W ten sposób postępujemy ze wszystkimi liśćmi kapusty
Krok 11:
Włóż do rondla i zalej wrzącą solanką. Na tym etapie możesz zwinąć przekąskę z kapusty w słoiku (wcześniej wysterylizować) i zwinąć pokrywkami. I możesz po prostu trzymać patelnię z solanką w lodówce. Do solenia wystarczą 2 dni.
Krok 12:
Dziecko wątpi, że to danie dietetyczne jest dla niego przeznaczone)))
aby mieć pewność, że letnie zapasy zachwycą Cię przez cały zimny sezon, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g