przystawka z jarmużu na zimę

potrzebujesz trochę składników i smakołyków witaminowych na stole! Laury białej kapusty zyskały ogromną popularność nie tylko ze względu na to, że można ją przechowywać przez długi czas, ale także dlatego, że zawiera wiele witamin i minerałów. Proponuję przepis kulinarny z kapustą, który dostałem od mojej babci. Przystawka z jarmużu jest przygotowywana z najbardziej przystępnych cenowo produktów i jest bardzo łatwa w przygotowaniu.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 5 g
29 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Myjemy główkę kapusty i rozbieramy na liście.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie zanurz je we wrzącej wodzie na 5 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wrzuć liście do durszlaka, aby szkło woda.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umyte i obrane marchewki zetrzyj na grubej tarce

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    A następnie dodaj do niego drobno posiekany czosnek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wymieszaj marchewki z czosnkiem

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Z liści kapusty robimy małe bułki, owijając w nie nadzienie czosnkowo-marchewkowe.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W ten sposób.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    W ten sposób postępujemy ze wszystkimi liśćmi kapusty

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż do rondla i zalej wrzącą solanką. Na tym etapie możesz zwinąć przekąskę z kapusty w słoiku (wcześniej wysterylizować) i zwinąć pokrywkami. I możesz po prostu trzymać patelnię z solanką w lodówce. Do solenia wystarczą 2 dni.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dziecko wątpi, że to danie dietetyczne jest dla niego przeznaczone)))

aby mieć pewność, że letnie zapasy zachwycą Cię przez cały zimny sezon, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy