Adjika pomidory, papryka, jabłka

uniwersalna adjika na zimę z dostępnych produktów. Adjika z jabłkami i pomidorami powinna być zrobiona z sezonowych warzyw i jabłek wypełnionych słońcem i naturalnymi smakami. Stopień ostrości można regulować ilością gorzkiej papryki. Nie można go w ogóle wkładać, ale & quot; sfinalizować & quot; adjika po otwarciu słoika za pomocą suchego mielonego pieprzu, Tabasco,..
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 23 % 3 g
węglowodany 69 % 9 g
67 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wskazane produkty. Opłucz pomidory i jabłka, obierz marchewkę, paprykę i czosnek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W przestronnym rondlu ułóż drobno posiekane jabłka (bez rdzenia) i marchewki. Bardzo wygodne i szybkie jest zmielenie dużej ilości produktów w robocie kuchennym.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj pomidory zmiażdżone na puree, usuwając wcześniej łodygi i zepsute miejsca.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Słodka i pikantna papryka również zmiel na puree i dodaj do garnka. Umieść przygotowane produkty na ogniu i po ugotowaniu gotuj na małym ogniu przez 1 godzinę pod pokrywką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ostudź trochę adjika i włóż posiekany czosnek, cukier, sól, olej roślinny i ocet. Mieszaj, aż będzie gładka. Włóż do słoików i przekręć, nie wymaga sterylizacji.

ulubiony Zachód słońca na zimę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal / 100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy