skład / składniki
metoda gotowania
w małym rondlu na średnim ogniu zagotuj mleko.
gdy mleko jest w ogniu, wymieszaj w kubku kakao, kawę (ze słoika. Wolę Nescafe Gold. Bardzo smaczne i delikatne) cukier (uwielbiam bardzo słodkie kakao, więc wkładam 8-10 łyżeczek. Ale tutaj każdy robi według własnego gustu. Włóż cukier, jak chcesz), zalej całą tę mieszaninę wrzącą wodą. I ciągle mieszając tę mieszaninę łyżką, aby wszystko rozpuściło się we wrzącej wodzie i nie było nieprzyjemnych grudek, upewniamy się, że mleko się nie zagotuje.
gdy mleko dopiero zaczyna rosnąć i gotować się, wlej mieszankę kawy kakaowej z kubka, wymieszaj ją już we wrzącym rondlu łyżką, Dodaj do rondla jedną lub dwie łyżki suchej śmietany i małą szczyptę cukierniczego cukru waniliowego z torebki.
ostatni raz wymieszaj i wyłącz ogień.
gotowanie mleka i mieszanie kakao w rondlu zajmuje około półtorej minuty.
to wszystko, kawa z kakao i mlekiem jest gotowa!
wlej kakao do kubka i ciesz się!
Smacznego! )))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Kawa rozpuszczalna - 94 kcal/100g