skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty według listy. Aby przygotować sałatkę, musisz wcześniej ugotować wołowinę (możesz wieprzowinę), ugotować marchewkę i jajka na twardo. Zrobiłem to wszystko wieczorem, a rano przygotowałem sałatkę.
Krok 2:
Rozbij granat i podziel go na pojedyncze ziarna, potrzebujesz pół szklanki ziaren.
Krok 3:
Pokrój gotowane mięso w drobną kostkę.
Krok 4:
Połóż warstwę na talerzu lub na szerokim talerzu, nałóż warstwę łyżką.
Krok 5:
W następnej warstwie ułóż pokrojone ogórki kiszone w drobną kostkę.
Krok 6:
Zetrzyj ugotowaną marchewkę na grubej tarce i ułóż następną warstwę. Posmaruj majonezem.
Krok 7:
Zetrzyj twardy ser, będzie następny.
Krok 8:
Teraz zrób & quot; śnieg & quot; z startego białka jaja.
Krok 9:
Na wierzchu & quot; śniegu & quot; ułóż rubinowe koraliki z ziaren granatu. Włóż sałatkę do lodówki na półtorej godziny i podawaj.
Krok 10:
Sałatka !Koraliki na śniegu & quot; gotowe! Smacznego!
Sałatka koraliki granatu na śniegu z wołowiną to oryginalna, efektowna sałatka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Granat - 52 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (stek) - 189 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (rostbef) - 381 kcal/100g