zupa mleczna z makaronem dla dziecka z miodem
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszną zupę mleczną z makaronem, potrzebujemy tylko mleka, makaronu, miodu, soli, masła.
Krok 2:
Najpierw podpal garnek z 1 litrem wody i zagotuj.
Krok 3:
Dodaj makaron i sól do garnka. Aby makaron nie sklejał się podczas gotowania, nie zapomnij go wymieszać.
Krok 4:
Gotuj makaron prawie do miękkości. Odcedź makaron i dokładnie spłucz wodą.
Krok 5:
Zagotuj mleko i włóż do niego umyty makaron.
Krok 6:
Wyślij masło na patelnię.
Krok 7:
Ponownie zagotuj zupę, gotuj przez kolejne 5 minut i wyłącz gaz. Dodaj miód do smaku do gotowej zupy przed podaniem.
Krok 8:
Wlej zupę mleczną z makaronem na talerz i spróbuj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g