Chude pierogi ziemniaczane na skrobi bez jajek

Miękkie i delikatne puree ziemniaczane! Gnocchi ziemniaczane można przygotować na przekąskę lub obfity lunch. Głównym składnikiem są ziemniaki, które są wstępnie gotowane do miękkości. Rozgnieć gorące ziemniaki w puree ziemniaczanym, ale pozostałe składniki wprowadza się do ciepłego lub schłodzonego puree ziemniaczanego. Pierogi gotuje się w wodzie, którą można posolić według własnego gustu. Ziemniaki tworzą bardzo satysfakcjonujące i smaczne gnocchi.
NinelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
28 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz ziemniaki ze skóry, spłucz bulwy wodą z resztek brudu. Pokrój ziemniaki na kawałki, włóż do naczynia do gotowania i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia, gotować przez 15 minut i wlać sól. Gotuj ziemniaki do miękkości, łatwo je przebić nożem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Odcedź bulion ziemniaczany i zamień gotowane warzywo w puree. Przenieś do miski, aby masa ostygła.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej niewielką ilość skrobi ziemniaczanej do tłuczonych ziemniaków. Wlej trochę wody. Upewnij się, że masa nie staje się płynna, więc może być potrzebna większa ilość skrobi.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Uformuj kulki z masy ziemniaczanej i zrób wgłębienie na środku palcem. Przyda się do masła lub innego sosu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zagotuj wodę, pomiń pierogi. Kiedy się pojawią, musisz gotować przez 5 minut. Pierogi są gotowane, podobnie jak pierogi, ale trochę mniej czasu, ponieważ nie zawierają mięsa.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pierogi ziemniaczane wyjmij z wody, umieść na talerzu. Jeśli są podawane z masłem, jego kawałki można umieścić we wnęce. A kwaśną śmietanę lub inny sos można podawać w osobnej misce. Pierogi należy jeść tylko na gorąco. Smacznego!

Gnocchi świetnie komponują się z ziołami, więc gorące produkty można posypać drobno posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem lub koperkiem. Danie z ziemniaków jest dość obfite, można je przygotować na lunch lub kolację. Pierogi można również jeść z gulaszem lub daniem mięsnym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g

Podobne przepisy