skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Aby przygotować pyszną przekąskę z pomidorów, która dobrze nadaje się do grilla i różnych dodatków, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:

Myjemy czterysta gramów zieleni, które są potrzebne do przygotowania przekąski.
Krok 3:

Drobno posiekaj i posiekaj sto gramów kopru, sto gramów kolendry, sto gramów pietruszki, sto gramów zielonej cebuli i włóż do odpowiedniej miski.
Krok 4:

Wlej jedną łyżkę cukru do miski z posiekanymi ziołami.
Krok 5:

Dodaj łyżkę soli do miski z posiekanymi ziołami.
Krok 6:

Wlej czerwoną paprykę do miski z ziołami do smaku.
Krok 7:

Dodaj czarny pieprz do smaku do wspólnej miski z ziołami.
Krok 8:

Dobrze wymieszaj posiekane warzywa ze wszystkimi składnikami.
Krok 9:

Kroimy dwa kilogramy dojrzałych i średnich pomidorów na dwie połówki, po czym usuwamy z nich łodygi.
Krok 10:

Rozłóż pokrojone pomidory równą warstwą w odpowiedniej misce.
Krok 11:

Posyp pomidory w misce obfitą warstwą zieleni.
Krok 12:

Rozłóż warstwę posiekanych pomidorów na zieleni w misce, a następnie przykryj je kolejną warstwą zieleni.
Krok 13:

Wlej czterysta mililitrów zimnej przegotowanej wody do miarki, a następnie wlej do niej pięćset mililitrów przecieru pomidorowego.
Krok 14:

Dobrze wymieszaj wodę z przecierem pomidorowym lub sokiem.
Krok 15:

Napełnij pomidory ziołami i czosnkiem powstałym sokiem pomidorowym.
Krok 16:

Całkowicie zamknij pomidory z ziołami sokiem pomidorowym.
Krok 17:

Zamknij miskę z przygotowaną przekąską pomidorową z ziołami i czosnkiem w nadzieniu pomidorowym, a następnie włóż do lodówki na dwa lub trzy dni.
Krok 18:

Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
wspaniała przystawka pomidorowa z czosnkiem i ziołami w polewie pomidorowej. Cóż, bardzo prosty przepis na świąteczną przekąskę z pomidorów z czosnkiem przynajmniej na obiad przynajmniej na lunch! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g


