pomidory z ziołami i czosnkiem w polewie pomidorowej

proste i szybkie danie na świąteczny stół! Wspaniały przepis na przygotowanie wspaniałej aromatycznej domowej przekąski z pomidorów z ziołami i czosnkiem na każdą przystawkę, która mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
24 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszną przekąskę z pomidorów, która dobrze nadaje się do grilla i różnych dodatków, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Myjemy czterysta gramów zieleni, które są potrzebne do przygotowania przekąski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj i posiekaj sto gramów kopru, sto gramów kolendry, sto gramów pietruszki, sto gramów zielonej cebuli i włóż do odpowiedniej miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej jedną łyżkę cukru do miski z posiekanymi ziołami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj łyżkę soli do miski z posiekanymi ziołami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej czerwoną paprykę do miski z ziołami do smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj czarny pieprz do smaku do wspólnej miski z ziołami.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dobrze wymieszaj posiekane warzywa ze wszystkimi składnikami.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Kroimy dwa kilogramy dojrzałych i średnich pomidorów na dwie połówki, po czym usuwamy z nich łodygi.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż pokrojone pomidory równą warstwą w odpowiedniej misce.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posyp pomidory w misce obfitą warstwą zieleni.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż warstwę posiekanych pomidorów na zieleni w misce, a następnie przykryj je kolejną warstwą zieleni.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wlej czterysta mililitrów zimnej przegotowanej wody do miarki, a następnie wlej do niej pięćset mililitrów przecieru pomidorowego.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dobrze wymieszaj wodę z przecierem pomidorowym lub sokiem.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Napełnij pomidory ziołami i czosnkiem powstałym sokiem pomidorowym.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Całkowicie zamknij pomidory z ziołami sokiem pomidorowym.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Zamknij miskę z przygotowaną przekąską pomidorową z ziołami i czosnkiem w nadzieniu pomidorowym, a następnie włóż do lodówki na dwa lub trzy dni.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

wspaniała przystawka pomidorowa z czosnkiem i ziołami w polewie pomidorowej. Cóż, bardzo prosty przepis na świąteczną przekąskę z pomidorów z czosnkiem przynajmniej na obiad przynajmniej na lunch! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal / 100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g

Podobne przepisy