ciasto waflowe z jajkiem i makrelą

ciasto sałatkowe z przekąskami rozjaśni Twój stół i zaspokoi apetyt! Piękne i smaczne) nadzienie można zmienić według własnych upodobań i preferencji. Na przykład zamiast konserw rybnych weź gotowanego kurczaka, uzupełnij marchewkę burakami i tak dalej.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 11 g
tłuszcze 62 % 31 g
węglowodany 16 % 8 g
347 kcal
IG: 14 / 86 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

przygotuj wszystkie składniki do układania warstwami na cieście. Jajka gotujemy i schładzamy. Obierz marchewki i zetrzyj je (możesz je wcześniej ugotować, możesz wziąć surowe). Posiekaj jądra orzecha włoskiego i dodaj do marchwi, soli, dodaj część majonezu (możesz połowę) i wymieszaj. Na naczyniu, na którym będzie podawane ciasto, kładziemy arkusz wafla. Bierzemy naczynie o rozmiarze nieco większym niż rozmiar liścia, aby sałatka nie wypadła do środka. Z majonezu robimy siatkę i rozprowadzamy wstępnie rozgniecioną widelcem konserwę rybną (uwielbiam makrelę). To pierwsza warstwa ciasta.

przykryj następnym ciastem Waflowym. Druga warstwa-rozłóż marchewki z orzechami włoskimi.

trzecią warstwę, a także pierwszą, smarujemy majonezem, tarmy jajka i układamy równomiernie na cieście. Umyj warzywa, drobno posiekaj i wlej jajka, trochę soli.

czwartą ostatnią warstwą będzie warstwa ciasta waflowego z majonezem i tartym serem, ser posłuży również jako dekoracja ciasta. Na wierzchu możesz dodać trochę zieleni. Ciasto z przekąskami z ciast waflowych z rybami w puszkach jest gotowe. Wskazane jest, aby nie pozwolić mu stać zbyt długo, aby gofry nie "unosiły się".

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ciasta waflowe - 341   kcal/100g
  • Makrela konserwowa - 317   kcal/100g

Podobne przepisy