skład / składniki
metoda gotowania
przygotuj wszystkie składniki do układania warstwami na cieście. Jajka gotujemy i schładzamy. Obierz marchewki i zetrzyj je (możesz je wcześniej ugotować, możesz wziąć surowe). Posiekaj jądra orzecha włoskiego i dodaj do marchwi, soli, dodaj część majonezu (możesz połowę) i wymieszaj. Na naczyniu, na którym będzie podawane ciasto, kładziemy arkusz wafla. Bierzemy naczynie o rozmiarze nieco większym niż rozmiar liścia, aby sałatka nie wypadła do środka. Z majonezu robimy siatkę i rozprowadzamy wstępnie rozgniecioną widelcem konserwę rybną (uwielbiam makrelę). To pierwsza warstwa ciasta.
przykryj następnym ciastem Waflowym. Druga warstwa-rozłóż marchewki z orzechami włoskimi.
trzecią warstwę, a także pierwszą, smarujemy majonezem, tarmy jajka i układamy równomiernie na cieście. Umyj warzywa, drobno posiekaj i wlej jajka, trochę soli.
czwartą ostatnią warstwą będzie warstwa ciasta waflowego z majonezem i tartym serem, ser posłuży również jako dekoracja ciasta. Na wierzchu możesz dodać trochę zieleni. Ciasto z przekąskami z ciast waflowych z rybami w puszkach jest gotowe. Wskazane jest, aby nie pozwolić mu stać zbyt długo, aby gofry nie "unosiły się".
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ciasta waflowe - 341 kcal/100g
- Makrela konserwowa - 317 kcal/100g