skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszne okroshki na kefirze zgodnie z markowym przepisem, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Pokrój jeden duży ogórek w drobną kostkę i włóż do odpowiedniej głębokiej miski.
Krok 3:
Pokrój sześć rzodkiewek w dowolną małą kostkę i włóż do miski z ogórkiem.
Krok 4:
Wyciśnij dwa ząbki czosnku przez prasę i dodaj do miski z solą według własnych upodobań.
Krok 5:
Czosnek pocieramy solą łyżką, starając się, aby sól dobrze wchłonęła czosnek.
Krok 6:
Pokrój dość drobno cztery ugotowane jaja kurze i włóż do odpowiedniego talerza, a następnie dodaj solony czosnek do jajek na talerzu.
Krok 7:
Dobrze wymieszaj czosnek z jajkami kurzymi i włóż do miski z warzywami.
Krok 8:
Trzysta gramów gotowanej wołowiny kroimy w dość małą kostkę.
Krok 9:
Włóż pokrojoną wołowinę do wspólnej miski.
Krok 10:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 11:
Rozłóż wymaganą ilość ugotowanych "fusów" na porcjowanych talerzach.
Krok 12:
Wlej" fusy " na talerz wymaganą ilością kefiru.
Krok 13:
Posyp do smaku drobno posiekaną zieloną cebulą z natką pietruszki i koperkiem.
Krok 14:
Wymieszaj wszystkie składniki na talerzu, a letnia okroshka na lunch jest gotowa do spożycia.
Krok 15:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
okroshka na kefirze z rzodkiewką, cóż, bardzo prosty przepis na letnią zimną zupę na lunch! Najsmaczniejszym daniem związanym z wiosenną świeżością jest okroshka! Jeśli chcesz czegoś lekkiego, a jednocześnie pożywnego, okroshka znana wszystkim jest idealna. Gorąco polecam wypróbowanie mojego charakterystycznego i ulubionego przepisu-okroshka na kefirze. Będzie to najsmaczniejsza, niestandardowa klasyczna okroshka, której składniki są znane każdemu. Okroshka to rosyjski wiosenno-letni przysmak czczony przez europejskich smakoszy! Klasyczny przepis na okroshki polega na użyciu kwasu chlebowego jako podstawy, chociaż różne wersje zimnych zup, które są również nazywane okroshką, od dawna rozprzestrzeniają się w życiu codziennym. Jako płynna baza, oprócz powyższego przepisu na kefir, stosuje się serwatkę mleczną, rozcieńczony ocet, kwas brzozowy, ayran i wodę mineralną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g