zupa kharcho z koncentratem pomidorowym i ryżem i gulaszem
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ugniataj Gulasz wieprzowy widelcem. Posiekaj cebulę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce. Dodaj koncentrat pomidorowy i masło. Umieść wszystkie składniki w misce Multicooker.
Krok 2:
Namocz czosnek i dodaj do Wolnowar. Wymieszaj wszystkie składniki i smaż pod zamkniętą pokrywką przez 3 minuty. i 5 minut pod otwartym od czasu do czasu mieszając.
Krok 3:
Pokrój ziemniaki.
Krok 4:
Po usmażeniu dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę liść laurowy.zalej wodą do znaku na filiżance wolnej kuchenki. Gotować w trybie & quot; gotowanie & quot; 20 min.
Krok 5:
Dodaj ryż i gotuj przez kolejne 30 min. w trybie & quot; gotowanie".
pod koniec gotowania odstaw na 15 minut. Następnie sprawdź sól.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kostka bulionowa - 40 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g
- Ryż na parze - 123 kcal/100g