soba japoński makaron z bakłażanem
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Włóż makaron do gotowania zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W międzyczasie przygotuj sos. Pokrój warzywa w wygodny sposób. Kroiłam marchewki, paprykę i bakłażana w paski. Cebula i czosnek w plasterkach.
3. Rozgrzej patelnię z olejem. Podsmaż trochę cebuli, czosnku. Dodaj marchewki i paprykę. Smażyć przez 5 minut, następnie dodać bakłażana.
4. Gdy warzywa będą miękkie, dodaj sos sojowy, ocet ryżowy, przyprawy i zieloną cebulę. Doprowadzić wszystko do gotowości.
5. Połóż makaron na talerzu, połóż warzywa na wierzchu. Podawaj na gorąco!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g