kurczak w wędzarni na prostej marynacie

kurczak wędzony w domu ze sztuczkami! Bardzo smaczne, pachnące! Super. Kurczaki wędzone na gorąco latają na rynkach jak ciepłe bułeczki! A wszystko dlatego, że są bardzo smaczne! Ale przepis, jak nie przepłacać, ale gotować takiego ptaka w domu.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 9 g
tłuszcze 50 % 9 g
węglowodany 0 % 0 g
114 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wlej wodę do wygodnego pojemnika i rozcieńcz w nim sól. Na 1 litr wody potrzebujesz 100 g soli.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj ziarna pieprzu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zanurz kurczaka w wodzie, przykryj i wstaw do lodówki na 12 godzin. Niech się marynuje.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie wysusz kurczaka przez godzinę w temperaturze pokojowej. Jeśli jest muszka lub muchy, zawieś ptaka i zawiń go w gazę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotuj wędzarnię i połóż kurczaka na ruszcie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wędzić przez 15 minut na najwyższym ogniu. Następnie odwróć i odczekaj kolejne 5 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zanurz kurczaka we wrzącej wodzie i gotuj bez wrzenia przez 1-1, 5 godziny.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyjmij i ostudź. Na mokrego kurczaka można nałożyć ulubione przyprawy. W takim przypadku musisz dać kurczakowi co najmniej jeden dzień, aby górne warstwy mięsa i skóry były nasycone aromatami.

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy