owsianka perłowa na wodzie z masłem
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Wieczorem wlej płatki do miski, zalej wodą i pozostaw na noc.
2. Rano wrzucamy płatki do durszlaka, spłukujemy pod bieżącą wodą.
3. A teraz przenosimy jęczmień na patelnię, napełniamy wodą, dodajemy sól i wysyłamy do ognia.
4. Gotuj owsiankę przez 50 minut, po czym przykryj pokrywką, zawiń ręcznikiem i pozostaw do gotowania na parze przez kolejne pół godziny.
doprawiamy gotową owsiankę masłem i podajemy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g