galaretka według klasyki z golonki i innego mięsa

pierwotnie Rosyjska uczta, niespotykana w żadnej kuchni świata. Świetnie pasuje do świątecznego stołu, a także możesz delektować się tak pysznym w dni powszednie.
LUSSIYAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 18 g
tłuszcze 44 % 16 g
węglowodany 6 % 2 g
222 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 h

golonkę wołową i nogi należy pokroić. Pokrój mięso na kawałki o wadze 200 gramów. Umyć ze szczególną ostrożnością. Umieść kości i mięso w dużym rondlu. Napełnij wodą, aby całkowicie pokryć zawartość. Przy silnym ogrzewaniu doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ciepło do minimum.

aby przyszłe galaretki były przezroczyste, nie bądź leniwy, aby usunąć pianę. Im częściej, tym lepiej.

kiedy nasze arcydzieło trochę się zagotuje, musisz dodać sól. Rosół powinien marnieć przez 4 godziny.

włóż przyprawy i korzenie do garnka. Dusić przez 2 godziny. Wyłącz piec. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij mięso. Pokrój marchewki w plasterki. Mięso rozłożyć na małe kawałki, przydadzą się również małe chrząstki.

odcedź płyn. Możesz kilka razy przez durszlak. Połóż pierścienie marchewki, mięso i małe chrząstki na dnie talerzy. Pieprz i zalej bulionem. Pozostaw w chłodnym miejscu na 4 godziny i możesz cieszyć się pysznym galaretką.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Noga wieprzowa - 234   kcal/100g
  • Golonka wieprzowa - 294   kcal/100g

Podobne przepisy