skład / składniki
metoda gotowania
golonkę wołową i nogi należy pokroić. Pokrój mięso na kawałki o wadze 200 gramów. Umyć ze szczególną ostrożnością. Umieść kości i mięso w dużym rondlu. Napełnij wodą, aby całkowicie pokryć zawartość. Przy silnym ogrzewaniu doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ciepło do minimum.
aby przyszłe galaretki były przezroczyste, nie bądź leniwy, aby usunąć pianę. Im częściej, tym lepiej.
kiedy nasze arcydzieło trochę się zagotuje, musisz dodać sól. Rosół powinien marnieć przez 4 godziny.
włóż przyprawy i korzenie do garnka. Dusić przez 2 godziny. Wyłącz piec. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij mięso. Pokrój marchewki w plasterki. Mięso rozłożyć na małe kawałki, przydadzą się również małe chrząstki.
odcedź płyn. Możesz kilka razy przez durszlak. Połóż pierścienie marchewki, mięso i małe chrząstki na dnie talerzy. Pieprz i zalej bulionem. Pozostaw w chłodnym miejscu na 4 godziny i możesz cieszyć się pysznym galaretką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Noga wieprzowa - 234 kcal/100g
- Golonka wieprzowa - 294 kcal/100g