skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Usuń górne liście z główki kapusty pekińskiej. Nie przydadzą się nam. Nagromadził się na nich kurz, więc należy je po prostu wyrzucić. Aby przygotować sałatkę, posiekaj kapustę pekińską.
Krok 2:
Umyj pomidory koktajlowe i pokrój każdy pomidor na 4 części.
Krok 3:
W przestronnej misce połącz posiekaną kapustę i pokrojone pomidory.
Krok 4:
Skrop warzywa odrobiną soku z cytryny i oliwą z oliwek. Do smaku dodaj trochę soli do sałatki. Wszystko wymieszaj i połóż na talerzu do serwowania sałatki.
Krok 5:
Obierz wcześniej ugotowane jajka i pokrój je na 4 części. Ułóż pokrojone jajka wokół całej sałatki.
Krok 6:
Wierzch sałatki posyp tartym serem i podawaj od razu. W razie potrzeby sałatkę można lekko posypać posiekanym koperkiem. Taka lekka sałatka doskonale uzupełni każde danie mięsne. Smacznego!
to kolejna wersja sałatki, która jest przygotowywana w pośpiechu. Możesz go użyć, gdy nie ma czasu na gotowanie czegoś długiego lub gdy, jak mówią, goście są na wyciągnięcie ręki.
taką sałatkę można urozmaicić ogórkami, papryką lub kukurydzą w puszkach.
aby uzyskać bardziej satysfakcjonującą opcję, możesz doprawić sałatkę majonezem lub kwaśną śmietaną.
to bardzo apetyczna sałatka, którą wielu będzie smakować. Można go nawet przygotować na kebaby w naturze. Wystarczy zrobić wszystko z wyprzedzeniem w domu i zabrać ze sobą w pojemniku.
przygotuj taką sałatkę najlepiej bezpośrednio przed użyciem, więc nie rób tego w bardzo dużych ilościach. Skoncentruj się na liczbie zjadaczy.
taka sałatka nie tylko ozdobi każdy stół, ale także wypełni organizm brakującymi witaminami i minerałami.
w naszej rodzinie ta sałatka jest bardzo lubiana, ponieważ jest łatwa nie tylko w przygotowaniu, ale także w smaku. Ale nie zaszkodzi podać kotlet mięsny, kotlet lub inne danie mięsne.
Gotuj z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lamber" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g