skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotuj jajka na twardo. Następnie schładzamy je pod bieżącą zimną wodą i trzy na drobnej tarce. Paluszki krabowe i ser topiony (ser musi pochodzić z zamrażarki) również trzy na drobnej tarce. Włóż wszystkie składniki do głębokiego pojemnika i wymieszaj.
Krok 2:
Teraz dodaj trochę majonezu, ząbek czosnku, przepuszczony przez wyciskacz do czosnku i szczyptę soli. Ponownie wymieszaj wszystkie składniki, aby masa stała się jednorodna i lepka. Uwaga! Do tej przekąski nie można dodać dużo majonezu, ponieważ z tego powodu trudniej będzie uformować bałwana i ostatecznie może okazać się nierówny.
Krok 3:
Uformuj okrągłe kulki z powstałej przekąski kraba. Wszystkie kulki powinny mieć różne rozmiary: dolna piłka jest największa, Środkowa jest nieco mniejsza,a górna jest nieco mniejsza niż średnia i dwie bardzo małe. Posmaruj wszystkie kulki twarogiem, aby bałwan był naprawdę biały. Następnie zwiń każdą piłkę w kubku kokosowym.
Krok 4:
Kładziemy kulki na desce pokrytej folią spożywczą. Pokrywamy je również folią i wkładamy na chwilę do zamrażarki. Następnie, gdy są zamrożone, wyjmujemy je i zaczynamy tworzyć samego bałwana. Aby to zrobić, zainstaluj kulki jeden na drugim (3 sztuki), zaczynając od dużego do mniejszego. Aby uzyskać mocną konstrukcję, mocujemy je wykałaczkami. Teraz instalujemy dwie kolejne wykałaczki w środkowej piłce po bokach i mocujemy do nich najmniejsze kulki.
Krok 5:
Dekorowanie bałwana z przekąskami. Aby to zrobić, z marchwi tworzymy trójkątny ostry nos. Bierzemy pióro zielonej cebuli i owijamy je między górną i Środkową kulką – okazuje się szalik. Możesz naprawić szalik za pomocą goździków. Robimy czapkę z kawałka chleba żytniego, wykonując dwa kółka: jeden większy, drugi mniejszy i ustawiając je na górnej kuli kokosowej. Zainstaluj oczy za pomocą czarnego pieprzu. Następnie dekorujemy bałwana do woli.
Krok 6:
Gdy bałwan jest w pełni uformowany, należy go schować do zamrażarki. Przystawkę należy wyjąć 15-20 minut przed podaniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser "shavru" (Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb"doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g