skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1. Przede wszystkim wyjmujemy mięso, cebulę i marchewkę z bulionu. Pokrój mięso na kawałki. Następnie zwracamy mięso do bulionu, doprowadzamy do wrzenia.
Krok 2:
2. Pokrój ziemniaki, 2 cebule na kawałki. Trzy buraki i 2 marchewki na dużej tarce. Pokrój również paprykę solniczką.
Krok 3:
3. Wysyłamy ziemniaki do gotowanego bulionu. Podczas gotowania zajmiemy się smażeniem.
Krok 4:
4. Smażenie . Kolejno smażyć warzywa: cebulę,marchewkę, buraki, paprykę. I dodaj pomidora do smażenia. Najważniejsze jest wyrównanie smaku z solą i cukrem.
Krok 5:
5. Pokrój kapustę.
Krok 6:
6. Wlej smażenie do naszego bulionu i dodaj kapustę. Świeża kapusta gotować przez około 10 minut.
Krok 7:
7. Po 10 minutach dodaj liść laurowy, ostrą paprykę, czosnek i zioła. Warzywa należy gotować, aby barszcz nie fermentował. Gotuj przez 3 minuty i barszcz jest gotowy! Wyciągamy z niego ostrą paprykę. Pozostawmy nasz barszcz na 30-40 minut.
Krok 8:
8. Podawaj barszcz ze smalcem, musztardą, cebulą i kwaśną śmietaną! Smacznego!
dzisiaj porozmawiamy o tym, jak gotować barszcz! Bardzo konkretny Barszcz kozacki to także Barszcz kozacki, chociaż ktoś nazywa go barszczem kozackim, a nawet barszczem kozackim...
Barszcz Kozacki to zupa charakterystyczna dla południowych regionów Rosji. Nie jest tajemnicą, że przepis na barszcz różni się znacznie w zależności od regionu. Na przykład ulubiony klasyczny barszcz ukraiński i barszcz moskiewski, który bardziej przypomina zupę buraczaną, ze względu na ilość użytych buraków lub, jak to się nazywa, Buryak, to dwa zupełnie różne dania!
przepis na barszcz kozacki to obfite danie dla każdego. Dzisiaj opowiem ci o zasadach gotowania barszczu i spróbuję udowodnić na moim przykładzie, że można ugotować pyszny barszcz, nawet jeśli nigdy wcześniej tego nie robiłeś! Według mojego przepisu możesz nawet ugotować barszcz w powolnej kuchence!
barszcz jest ważną częścią kultury ludów południowych. W końcu gotowano go wiosną z produktów, które podlegają długiemu przechowywaniu. Oznacza to, że było to obfite danie, które dało siłę do pracy. Stary przepis na barszcz obejmuje Buryak, kwaśną kapustę, mostek i stary smalec. A kolor barszczu przypomina kolor krwi, kolor Matki Ziemi. A czerwony kolor był święty, świąteczny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mostek wołowy - 217 kcal/100g