skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj nasze składniki. Obierz ziemniaki, cebulę i marchewkę, umyj.
Krok 2:
Wlej wodę do garnka, podpal.
Krok 3:
Zajmijmy się klopsikami. Dodaj jajko i bułkę tartą do mięsa mielonego, sól i pieprz do smaku.Dobrze ugniatamy.
Krok 4:
Mokrymi rękami formujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego.
Krok 5:
Pokrój ziemniaki w średnią kostkę.
Krok 6:
Pokrój cebulę w drobną kostkę, zetrzyj marchewki na drobnej tarce, smaż wszystko w niewielkiej ilości oleju roślinnego.
Krok 7:
Wrzuć jeden klopsik do wrzącej wody..
Krok 8:
Następnie wlej nasze ziemniaki do rondla..
Krok 9:
Gdy zupa się zagotuje, dodaj nasze opiekanie. Gotuj przez 5 minut. Sól-pieprz do smaku.
Krok 10:
Po 5 minutach dodaj mały wermiszel, wymieszaj.
Krok 11:
Dodaj warzywa do smaku, gotuj. Wyłącz, przykryj, odstaw na 15 minut.
Krok 12:
Wlać do talerzy i cieszyć się pyszną, aromatyczną obfitą zupą z kawałkiem świeżego chleba)))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g