skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, których będziemy potrzebować do zrobienia zupy. Obierz marchewki, ziemniaki i czosnek. Uwolnij dynię z nasion i obierz. Pokrój w średniej wielkości kostkę, około 1 cm * 1 cm.
Krok 2:
W rondlu z grubym dnem podgrzej olej roślinny, wyślij tam pokrojony w kostkę boczek. Smażyć, mieszając, przez około dwie do trzech minut.
Krok 3:
Pokrój pory w grube pierścienie, zetrzyj marchewki na grubej tarce lub pokrój w cienkie kostki.
Krok 4:
Dodaj pory i marchewki do smażonego boczku. Wszystko dobrze wymieszaj i pozostaw na średnim ogniu na kilka minut.
Krok 5:
Następnie wyślij pokrojoną dynię na patelnię. Wymieszać.
Krok 6:
Następnie wyślij masło do warzyw i pozostaw na średnim ogniu pod zamkniętą pokrywką na pięć minut.
Krok 7:
Pokrój ziemniaki w małe kostki, mniej więcej tego samego rozmiaru co Dynia. Wyślij go na patelnię.
Krok 8:
Zrób ogień do maksimum. Wlać bulion. Ilość bulionu można zwiększyć lub odwrotnie zmniejszyć, w zależności od grubości zupy, którą chcesz uzyskać w końcu. Na tym etapie można również użyć bulionu warzywnego, mięsa lub zwykłej wrzącej wody. Po ugotowaniu zmniejsz ogień do średniego i gotuj wszystko pod zamkniętą pokrywką przez około 10 minut (aż ziemniaki będą gotowe.)
Krok 9:
Pod koniec gotowania sól zupy do smaku (ważne jest, aby nie przesadzić z solą, ponieważ gdy zupa zostanie zaparzona, z powodu boczku stanie się bardziej słona). Dodaj do garnka liść laurowy, drobno posiekany lub przepuszczony przez prasę czosnek, a także dodaj świeże zioła. Zdejmij garnek z ognia i pozostaw zupę na chwilę. Podczas serwowania posyp w razie potrzeby ziele angielskie. Możesz podawać ze śmietaną i krakersami.
dynię Hokkaido można przygotować na różne sposoby. Dania główne, płatki zbożowe, sałatki i zupy są z niego bardzo smaczne i harmonijne.
Hokkaido zawiera wiele korzystnych elementów, minerałów i witamin. Zawiera pięć razy więcej karotenu niż marchew.
dynię można przechowywać w temperaturze pokojowej przez długi czas, zachowując wszystkie swoje korzystne właściwości.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Por - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g