barszcz z żeberkami wieprzowymi, fasolą i papryką

najważniejszą zaletą tego dania jest marność! Zwracamy uwagę na oryginalny przepis na prawidłowe przygotowanie barszczu w piecu. W ten sposób gotowano barszcz w ukraińskich chatach w całym kraju.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 5 g
tłuszcze 29 % 6 g
węglowodany 48 % 10 g
112 kcal
IG: 90 / 0 / 10

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Warzywa do gotowania w żeliwie muszą być przygotowane. Zetrzyj marchewki i buraki. Posiekaj kapustę w długie paski. Pokrój ziemniaki, paprykę i pomidora na średnie kawałki. Pokrój żeberka na małe porcje. Pozostałe składniki można pozostawić w całości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wszystkie przygotowane warzywa i mięso układamy w żeliwie warstwami, pieprzem i solą do smaku. Nie zapomnij dodać liści laurowych i ziele angielskie. Napełnij czystą wodą w ilości około 4 litrów.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wkładamy Żeliwo do piekarnika na co najmniej 3 godziny. Ale jeśli zostawisz go na noc marnieje będzie tylko lepiej. Rano będziesz mógł cieszyć się wspaniałą bogatą gorącą zupą. Smacznego!!!

najlepsza zupa to nie ta, która jest gotowana, ale ta, która marnieje. W narodach jest takie powiedzenie "ile jest w wiosce chat i przepisów". To wyrażenie pasuje bardziej niż kiedykolwiek do tego przepisu. Klasyczna prezentacja przepisu może odbiegać od tego filmu poprzez zmianę niektórych składników. Na przykład możesz usunąć bazylię lub fasolę. Lub zastąp je do smaku. Każda osoba mogła, w zależności od swoich możliwości, a także chęci wyboru komponentów.
szczególną uwagę przywiązuje nie tylko sam proces gotowania barszczu, ale także to, z czym został przedstawiony. Pampuszki, chleb, ząbki czosnku, obrana cebula, zielone strzały cebuli, sto gramów wiadomo, czosnek rozsmarowany na chlebie. To nie jest cała lista produktów. Przez wieki powstała cała kultura gotowości tej zupy.
w naszym współczesnym świecie Barszcz gotuje się tradycyjnie na kuchence gazowej, okazuje się również bardzo smaczny produkt. Ale dzięki nowoczesnym multicookerom i piekarnikom urządzenia elektryczne można ustawić tak, aby marnowały się. To wszystko zdradza zupę bardzo dobry smak, ale aromat "Haze"jak wcześniej nie będzie. Ale to nie ma znaczenia. Technologia nie stoi w miejscu, a rdzeń receptury jest zachowany, a to jest najważniejsze. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal / 100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal / 100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Żeberka wieprzowe - 321   kcal / 100g

Podobne przepisy