skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki potrzebne do przygotowania Seltzera.
Krok 2:
Podroby z kurczaka umyć, pokroić w drobną kostkę. W głębokiej misce wymieszaj wszystkie podroby, dodaj sól, pieprz, włoskie zioła i żelatynę. Masę zagnieść i pozostawić na 15 minut.
Krok 3:
Bierzemy pusty KARTONOWY tetrapak z soku lub mleka, odcinamy górę, myjemy go dobrze i napełniamy przyszłym miksturą. Wkładamy kartonowe pudełko do rondla wypełnionego wodą, aby pozostało 1-1, 5 cm do krawędzi tetrapaku i gotujemy seltzes na małym ogniu po gotowaniu przez 2 godziny.
Krok 4:
Możesz gotować seltzes w inny sposób-umieść wszystkie podroby w rękawie do pieczenia i piecz w rękawie przez godzinę, a następnie napełnij tetrapak gorącymi podrobami lub ugotuj w tetrapaku. Podczas gotowania zaleca się przykrycie górnej części pudełka pokrywką lub talerzem. Po ugotowaniu pozostaw seltzes do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, po schłodzeniu włóż do lodówki na co najmniej 6 godzin, możesz umieścić ucisk na wierzchu, aby seltzes był gęstszy.
Krok 5:
Gotową seltzę kroimy na porcje i podajemy do stołu. Seltzes z podrobów z kurczaka jest gotowy! Smacznego!
salceson-produkt kiełbasiany, przygotowywany głównie z mięsa głów wieprzowych z dodatkiem podrobów, które nadają mięsu mielonemu gęstą konsystencję, a także soli i przypraw. Do niektórych rodzajów mikstur dodaje się krew. Mięso mielone jest wypełnione skorupą pęcherzyków wieprzowych, gotowane i chłodzone pod prasą. Mikstury są używane tylko do zimnych przekąsek. Powinny być przechowywane w zimnym miejscu. Chociaż seltzes są warzone głównie z podrobów, ale zawierają również wiele ważnych witamin i minerałów, w tym witaminę B12 i żelazo, białko i wiele innych korzystnych składników odżywczych. Seltzes to produkt wysokokaloryczny, co oznacza, że daje przypływ siły i energii.Ze względu na wysoką zawartość białka ten produkt może być włączony do diety osób, które chcą budować mięśnie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g