seltzes z podrobów z kurczaka

budżetowa opcja domowej roboty mikstury z podrobów. Uwielbiam gotować mikstury z różnych produktów-z golonki wieprzowej, udek z kurczaka itp. Jest to bardzo smaczna zimna przekąska, przypominająca smak zarówno galaretki, jak i domowej kiełbasy.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 78 % 21 g
tłuszcze 19 % 5 g
węglowodany 4 % 1 g
137 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 8 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki potrzebne do przygotowania Seltzera.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podroby z kurczaka umyć, pokroić w drobną kostkę. W głębokiej misce wymieszaj wszystkie podroby, dodaj sól, pieprz, włoskie zioła i żelatynę. Masę zagnieść i pozostawić na 15 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Bierzemy pusty KARTONOWY tetrapak z soku lub mleka, odcinamy górę, myjemy go dobrze i napełniamy przyszłym miksturą. Wkładamy kartonowe pudełko do rondla wypełnionego wodą, aby pozostało 1-1, 5 cm do krawędzi tetrapaku i gotujemy seltzes na małym ogniu po gotowaniu przez 2 godziny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Możesz gotować seltzes w inny sposób-umieść wszystkie podroby w rękawie do pieczenia i piecz w rękawie przez godzinę, a następnie napełnij tetrapak gorącymi podrobami lub ugotuj w tetrapaku. Podczas gotowania zaleca się przykrycie górnej części pudełka pokrywką lub talerzem. Po ugotowaniu pozostaw seltzes do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, po schłodzeniu włóż do lodówki na co najmniej 6 godzin, możesz umieścić ucisk na wierzchu, aby seltzes był gęstszy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotową seltzę kroimy na porcje i podajemy do stołu. Seltzes z podrobów z kurczaka jest gotowy! Smacznego!

salceson-produkt kiełbasiany, przygotowywany głównie z mięsa głów wieprzowych z dodatkiem podrobów, które nadają mięsu mielonemu gęstą konsystencję, a także soli i przypraw. Do niektórych rodzajów mikstur dodaje się krew. Mięso mielone jest wypełnione skorupą pęcherzyków wieprzowych, gotowane i chłodzone pod prasą. Mikstury są używane tylko do zimnych przekąsek. Powinny być przechowywane w zimnym miejscu. Chociaż seltzes są warzone głównie z podrobów, ale zawierają również wiele ważnych witamin i minerałów, w tym witaminę B12 i żelazo, białko i wiele innych korzystnych składników odżywczych. Seltzes to produkt wysokokaloryczny, co oznacza, że daje przypływ siły i energii.Ze względu na wysoką zawartość białka ten produkt może być włączony do diety osób, które chcą budować mięśnie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Serce z kurczaka - 159   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g
  • Żołądki z kurczaka - 114   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy