skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotuj brokuły w osolonej wrzącej wodzie . Dla małych kwiatostanów-2 minuty, dla dużych-5 minut.
Krok 2:
Pokrój brokuły na równe kawałki i polej łyżką oliwy z oliwek.
Krok 3:
Dodaj solone kruszone orzeszki ziemne do gotowanych brokułów i dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Przenieś przygotowaną mieszaninę do naczynia żaroodpornego. Aby uzyskać pyszną chrupiącą skórkę na brokułach, piecz w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180°C.
Krok 5:
Pyszna i zdrowa przekąska jest gotowa! Podawać z octem balsamicznym (do smaku)
brokuły kapustne pojawiły się w Rosji od dłuższego czasu, ale o dziwo, nadal nie zdobyły specjalnej popularności. Dzieje się tak pomimo całkowicie unikalnego kompleksu witamin i pierwiastków śladowych oraz, co ważne, bardzo małej zawartości kalorii! Może po prostu nie wiedziałeś o tym wszystkim do tej pory?
w sklepach można znaleźć zarówno świeże brokuły, jak i mrożone. Jeśli nie jesteś fanem produktów z zamrażarki, musisz udać się na brokuły do supermarketu, gdzie można je znaleźć prawie o każdej porze roku. Musisz wybrać brokuły z wyglądu, dotyku i zapachu. Główka kapusty powinna być gęsta, jędrna i ciemnozielona lub liliowa, w zależności od odmiany, i powinna mieć szczelnie zamknięte pąki. Żółte pąki lub pąki, które zaczynają kwitnąć, mówią o przejrzałości. Brokuły powinny mieć delikatne i mocne łodygi, ale w żadnym wypadku nie powinny być zdrewniałe. Jeśli chodzi o zapach, jeśli warzywa mają świeży, naturalny zapach brokułów, to dokonałeś właściwego wyboru!
ale co zrobić, jeśli nie pociąga Cię smak tak przydatnego produktu?
ten przepis zmieni sposób myślenia o tym niezwykle zdrowym, a teraz także pysznym warzywie. Przygotowujemy pełnowartościowy dodatek z brokułów, tak, że nie będzie można się od niego oderwać.
to tylko dwa składniki: brokuły i solone kruszone orzeszki ziemne. To wszystko, przyjaciele! Tylko jeden składnik sprawia, że brokuły są prawie "Snickers"(tylko zdrowe!). Brokuły będą miały magiczny smak, który pokocha cała Twoja rodzina!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g